djur & natur

Vad är ett äventyr?

 

Vad är ett äventyr? Precis som med allt så beror det såklart på vem du frågar. Förra veckan fick jag den frågan, i samband med att jag blev inbjuden av Angeliqa på Vandringsbloggen att vara en del av #kvinnligaäventyrare.

 

Vad är då ett äventyr?

Äventyr för mig är att våga utmana mig själv att göra saker som är lite otäcka, men att ändå välja att fullfölja trots rädsla. Ett äventyr behöver inte vara att bestiga Kilimanjaro eller att paddla kajak i en virvlande ström. Jag hittar äventyr i alla situationer i livet. Det är det som är så bra. Äventyren finns där jag är – oavsett var jag befinner mig.

Ofta är äventyr kopplat till naturen på något vis för mig, men det behöver absolut inte vara så. Just nu befinner jag mig exempelvis mitt i ett stort äventyr med tanke på att vi säljer vårt hus trots att vi inte vet var vi ska bo härnäst.

Jag gillar verkligen äventyr och att utsätta mig för spänning och situationer jag tidigare inte varit i. Jag älskar att uppleva naturen och att vara en del av den. Jag älskar att träffa nya människor jag förut inte mött. Jag älskar att komma till platser jag aldrig tidigare besökt, och att färdas på vägar jag aldrig tidigare färdats på.

vandring Kungsleden

Att vandra en etapp på 11 mil längs Kungsleden i höstas var förstås ett äventyr som jag vill uppleva igen.

 

Att sova i vindskydd bara ett par kilometer hemifrån, en tropisk sommarnatt tillsammans med miljoner och miljoner knott är också ett äventyr.

ramslök kinnekulle

Eller som när jag badade i ett hav av Ramslök. Det var också ett äventyr. Ett äventyr är något som avviker från den vanliga lunken i vardagen och som man minns länge. Det behöver inte vara så stort och märkvärdigt.

Vad är äventyr för dig?

//Sofia ♥

Bilden övers i inlägget är tagen av Katta på vår skogstur.

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Lisa / livet från den ljusa sidan 21 mars, 2017 at 08:53

  Svårt att definiera, men visst tänker jag osökt outdoor – men egentligen lite mer aktivt eller okänt än hemmaskogen eller vanliga stigarna. Vet inte vad jag fått det ifrån dock? Finns väl ingen som bestämmer..?

  Kungsleden – vilket underbart äventyr! Det suktar jag efter!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 22 mars, 2017 at 15:45

   Precis, det finns ingen som bestämmer. Och rent spontant tänker jag också outdoor, aktivt och okänt. Det är kanske för att det är det som anses vara äventyrligt… Intressant det där. 🙂
   Ja, Kungsleden rekommenderar jag varmt. Det var grymt!
   Kram Sofia

 • Reply Kristina Holmlund 21 mars, 2017 at 22:02

  Fantastiskt fina bilder! Vilket äventyr! Lycka till med nya äventyr och ny bostad!

 • Reply Asta 21 mars, 2017 at 22:05

  Äventyr är nog för mig att kasta mig ut i det okända. Flytta, byta jobb, vandra, köpa hund, hitta nya svampställen, lära mig något nytt mm. Det kan avse allting här i livet. Helt enkelt att ge mig ut på okänd mark. Lite som Tove Jansson skrev ” Det är inte någon konst att vara modig, om du inte är rädd” – gör det du är lite rädd för eller inte kan och det blir ett äventyr.

 • Reply Razzy 22 mars, 2017 at 13:07

  Äventyr för mig är att våga förlora fotfästet ett tag, att byta vägen man går på som är rak och fin och välja den som är lite mera smal och krokig.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 22 mars, 2017 at 15:52

   JA! Att våga förlora fotfästet innebär att man har chans att vinna storvinster i form av nya erfarenheter. De får man sällan utan det. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Wilda 22 mars, 2017 at 15:12

  Åh, så glad jag blev av detta inlägg! Och så mycket tankar och drömmar som väcks! För mig är livet ett äventyr i sig, om jag bara vågar följa med och haka på. Det handlar för mig om att vara lyhörd för sitt inre och våga utmana sig därifrån. Att ge sig ut ur din trygghetszon, kanske…

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 22 mars, 2017 at 15:55

   Ja, jag håller helt med dig! Att slå sig ut ur trygghetszonen kan bjuda på oerhörda äventyr! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Lillian 23 mars, 2017 at 19:46

  Det är roligt det där vad man tycker är äventyr. Året jag genomförde Halvklassikern tyckte jag var ett äventyr. Det enda jag hade lite mer vana av var löpningen. Åkt längdskidor hade jag inte gjort sedan jag för trettio år sedan med klassen när vi hasade runt i Skatås. Som exempel. Jag fick utmana mig själv många gånger det året och det var både spännande och utvecklande!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 27 mars, 2017 at 10:43

   Häftigt att du gjort Halvklassikern. Det är ju definitivt ett äventyr. I synnerhet när man inte åkt skidor på 30 år. Bra jobbat. Och det är ju precis som du skriver utvecklande. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Katta - Bucketlife 23 mars, 2017 at 21:06

  Det där med att sova i vindskydd vill jag prova! Och fler skogsutflykter med dig 🙂
  Jag tycker att äventyr är så mycket. När man tillåter sig att gå ifrån rutinen och uppleva något nytt. När man blir kär. När man spontant ger sig ut på en löptur istället för att sova. Och när man utmanar sig själv.

  Älskar den där ramslöksbilden. Minns när du lade upp den, ganska just efter jag hade hittat din blogg tror jag!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 28 mars, 2017 at 12:35

   Ja, vindskydd är kul. Och JA till fler gemensamma skogsutflykter.
   Precis så är det, när man väljer en annan väg än den vanliga upptrampade vägen – då blir det ett äventyr.

   Den där ramslöken alltså, det är obeskrivligt fint.
   Kram till dig! <3

 • Reply Jenny 26 mars, 2017 at 13:42

  Vilket härligt inlägg! Jag använder själv ordet äventyr ganska mycket, just för att det beskriver det där pirret i magen på ett bra sätt. För mig är äventyr något nytt och spännande, men det behöver absolut inte vara stort. En tur på nya stigar eller i nya skogar är min bästa sorts äventyr!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 28 mars, 2017 at 13:31

   Tack, vad kul att höra att du också är äventyrlig. Äventyr behöver, precis som du skriver, inte vara stora. Det räcker gott att gå på en ny stig. Jag vill gå på massor av nya stigar! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.