loppisfynd

Vad är ett loppisfynd egentligen?

Ett av mina fynd som ska få stå i vårt framtida uterum, 190 kr betalade jag och för mig var det ett riktigt fynd.

Ofta skriver jag ju om mina loppisfynd här i bloggen. Vad är då egentligen ett loppisfynd? Jag tycker inte att man ska mäta loppisfynd i kronor och ören egentligen. Många frågar ofta vad saker och ting kan vara värt – alltså det reella värdet av en vara på marknaden. Men jag tycker man ska fråga sig – vad är det värt för mig?

Kanske blir du överförtjust i något allmogeföremål som kanske inte har ett så högt reellt värde men för dig är det värt massor för det skulle ju passa perfekt i just ditt hem och då kan man kanske betala mer än det reella värdet och det kan fortfarande vara ett fynd för DIG. Vilket är ditt bästa fynd?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Tove - Formfront 21 september, 2011 at 11:08

  håller helt med dig om att ett loppisfynd är något som har högre värde för mig än vad prissumman är på prylen. Mitt bästa fynd är nog 2 stora 1800-talsfönster, med avskavd färg på spröjsen och sådär buckligt gammalt glas. 100 kr/st betalade jag, och de står perfekt på sin plats hemma, lutade mot en vägg i vardagsrummet!

 • Reply Jenny 21 september, 2011 at 11:09

  Hej! Ja, loppisfynd mäter man ju i hjärtat och på känslan när man hittar det och får hem det!
  När jag började att gå på loppisar så var det att man hittade saker som var såååå billiga, men nu letar man mer efter vad man vill ha, man tänker till lite innan. Sen kan det ju vara helt annat som man hittar. Nyligen har jag hittat Iittala-lyktor. Hittade en först på en vanlig loppis och sen hittade jag i en säljgrupp på Facebook som jag vann budgivningen på. Det är ju inga "gamla" saker, men det är sånt jag vill ha!
  Älskar känslan av att kunna blanda hemma i inredningen, ny soffa plus ett gammalt soffbord, det är det som blir personligt i hemmet!
  Jag har nyligen hittat en tallrikshylla till köket också. Hahaha, jag går riktigt igång på ämnet idag!
  Ditt fynd är verkligen ett fynd, i dina och många andras ögon, sen finns det ju personer som inte förstår nåt att man vill ha andras/gamla saker…
  Jag gick in på min etikett på bloggen och såg alla loppisfynd jag gjort senaste tiden, kul!
  Ha en mysig onsdag, kram Jenny

 • Reply Jenny 21 september, 2011 at 11:13

  Soffbordet gav jag 160 kr för, och när jag fick hjälp av dem som jobbade på loppisen såg vad det var för bord egentligen så ångrade de säkert den billiga prislappen. Man kan höja bordet så man kan ha det till matbord också, perfekt vid jul =)
  Kram igen….

 • Reply Jennie 21 september, 2011 at 11:37

  Jag får nya favoriter hela tiden jag.
  Nu har precis en på jobbet tagit över ett dödsbo och fick komma först och plocka allt jag ville!
  Hade tänkt mig plåtburkar och tyger -men på väggen hängde en tavla jag inte kunde slita ögonen ifrån.
  Gick förbi massa gånger och jag blev lika glad var gång.
  Nu hänger den så fint på mitt kök -och lika glad blir jag än 🙂

 • Reply Barnens Hjältar 21 september, 2011 at 12:11

  Definitivt ett fynd!
  Nu är vi hemma från Sri Lanka igen 🙂

 • Reply Anonym 21 september, 2011 at 12:46

  Jag hörde en gång: "Ett fynd är något som du inte behöver till ett pris du ej kan motstå…" Fast det där med att behöva eller inte behöva är ju just kärnfrågan när det gäller loppisfynd – man kan "behöva" rätt mycket saker när man ser dom, för att man liksom blir kär vid första ögonkastet, eller hur? Och vips så behöver man den ju faktiskt! 🙂 Och inte kan man motstå priset då heller – det blir ju av mindre vikt – även om det är roligast om man dessutom känner att man fick sitt loppisfynd till ett bra pris! 🙂 Mvh, Biggan

 • Reply louise 21 september, 2011 at 14:07

  Hej var med och tävla om dagens blogg där alla mina 200-250 läsare blir din här på
  http://laakinoiise.blogg.se/2011/september/dagens-blogg-onsdag-2.html#comment
  Förlåt om du inte gillar sånna här kommentarer! 🙂

 • Reply Tina 21 september, 2011 at 15:19

  Så sant, alla har vi vår egen definition på dessa fynd. För mig känns det liksom i hjärteroten när jag får syn på ett, ett glädjeskutt högt över det normala! Är det då billigt dessutom, så är det ju ännu bättre…

  kram

 • Reply Lina 21 september, 2011 at 15:24

  Hejhej! Snygg blogg. Allt bra med dig? 😀

 • Reply Fru Vallmo 21 september, 2011 at 15:44

  Håller absolut med dig, för mig är ett bra loppisfynd en secondhandsak som rör mig i hjärtat, om den är billigt är det ju ännu bättre.
  Oftast faller jag för saker som är riktig gammaldags. Kram på dig

 • Reply Lotta 21 september, 2011 at 15:45

  Du har helt rätt med ditt resonemang! När man nästan blir kär i en sak och bara måste få köpa med det hem då är det ett riktigt loppisfynd. Ofta känner man det direkt man behöver liksom inte gå en runda till och fundera!! Det jag kallar mitt utekök bredvid vårat utespa känns som ett riktigt bra loppisfynd för mig… Kram Lotta

 • Reply Helena - Hellys Jul 21 september, 2011 at 15:56

  Ja vad är ett loppisfynd? Om jag hittar något på Myrorna, är det loppisfynd eller bara second hand. Jag har köpt många av våra stora möbler, (byråer, stolar…) på de stora auktionshusen. Inget "fynd" då de var dyra. Men fynd för mig då de var unika. Det är väl just det, att det är unikt. Inte som på varuhus och kedjor; 75 likadana på samma hylla.
  Kram å Hej

 • Reply Johanna Stålros 21 september, 2011 at 16:47

  För mig är det helt klart en magkänsla- och i blad kanske det inte blir ett fynd- då man blir förälskad och inte kan slita sig- så man pungar ut några extra kronor;) Kram Johanna

 • Reply Miss C 21 september, 2011 at 17:48

  Helt klart ett loppisfynd det där! Superfin!

 • Reply Kia 22 september, 2011 at 17:59

  Hej! Är inte så mycket för loppisar men jag hitta ett gammalt krus eller vad man ska säga i ladan uppe i Dalarna plus att den var en gömd under vårat hus. En stor glas flaska som är ganska rund i botten och smal hals. Tänkte slänga ner nån ljusslinga i den/dom.

  Ang katten så väckte den mig! Han hade lagt sig i vår säng och precis bredvid mina ben så jag inte kunde röra mig.: )

  KRam Kia

 • Reply Jenny - Hugos mamma 23 september, 2011 at 06:44

  Den var ju helt underbar & jag håller med dig om vad ett loppisfynd egentligen är!:)

 • Reply Veckans loppisfynd: en gammal plåtburk - Hildas hem 25 september, 2015 at 15:46

  […] var väldigt kul att läsa om er syn på loppisfynd i gårdagens inlägg. Jag önskar er alla en härlig […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.