mina funderingar

Vad behöver man egentligen?

vad behöver man

Vad behöver man egentligen? När varit vuxen ett tag så har man hunnit köpa sig allt som behövs i ett hushåll och allt som man egentligen behöver – flera gånger om. För vad behöver man egentligen när man tänker efter? Det är klart att det är roligt att köpa nytt och man blir lycklig. En kort stund. Men på sikt är det ju inte alla de där prylarna, som ändå blir gamla och omoderna efterhand, som betyder något.

Trots att jag verkligen älskar att jobba med mitt företag – och det blir lätt väldigt mycket arbetstid som egenföretagare – så är det ändå fritiden när jag får pyssla med mina odlingar och att umgås med nära och kära som är mest värdefullt för mig. Och det kostar oftast inte så mycket mer än tid. Och det är den där tiden som jag vill köpa. Så istället för att spara ihop till en ny jacka, klocka eller resa, så tänker jag spara ihop till lite mer fritid. För tiden är faktiskt det finaste man kan unna sig, tycker jag.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Razzy 18 september, 2014 at 06:22

  Håller med dig.. Tiden är det lyxigaste vi har och många ser inte det utan jagar efter saker och pengar. Jag värdesätter också hellre tid med nära och kära en något dyrt till hemmet eller till sig själv.

  Kram Eva

 • Reply Emschen 18 september, 2014 at 06:31

  Du sätter ord på mina tankar! Det enda jag behöver är mer tid för det som gör livet värt att leva.
  Kram

 • Reply Petra / Popetotrora 18 september, 2014 at 06:38

  Sant! Och tänkvärt. 🙂

 • Reply EM 18 september, 2014 at 08:39

  Det är oftast de saker som är gratis som är bäst… och då menar jag inte en förkylning, hihi. Men just sånt som en solig morgon med kaffe på trappan, en höstdag med frasande löv, en mörk kväll med tända ljus… upplevelser och närhet, både till natur, människor och djur.
  Bra tänkt där
  kram elsamarianne

 • Reply Malin Steding 18 september, 2014 at 09:06

  Jag håller med. Tiden är verkligen det svåraste att få till men det mest värdefulla man kan få!
  Du är så klok!

 • Reply Jenny 18 september, 2014 at 10:55

  Åh, vad bra skrivet! Helt rätt och mycket sant! Ibland fastnar man ju i en tro att man bara "måste" ha och ha… Lätt att bli lite hjärntvättad… Men att spara och kunna ge sig själv mer fritid och upplevelser är ju helt klart det som betyder mest, att kunna ta en extra dag ledig tillsammans med sina barn till exempel, det är något som jag brukar försöka unna oss! De är ju det absolut viktigaste jag har!
  Kram Jenny
  http://www.lillagummanglomsk.blogspot.se

 • Reply AktivaDagar 18 september, 2014 at 15:50

  Så sant. Själv jobbar jag nu mindre, för att ha mera tid till annat. Märks ju i plånboken, men framförallt på LIVSKVALITETEN…

 • Reply Villa Carl Larsson 18 september, 2014 at 16:53

  Du har så rätt!! Där slog du huvudet på spiken �� Man behöver stanna upp emellanåt och tänka till. Materiella ting har ingen som helst betydelse i jämförelse med nära kära och hälsan. Kram Josefin

 • Reply A House With A View 18 september, 2014 at 19:29

  Tänkvärt och klokt, jag håller med. Vad är väl ting i jämförelse med det "äkta" i livet. Tiden är viktig, jag ägnar allt mer tankar åt att använda den "rätt" och det innebär att vara med familjen, att bara vara medvetet närvarande här och nu. Men ack så svårt att leva utifrån sina värderingar då man "vill hinna så mycket som möjligt"…

  Många kramar aka

 • Reply Ester - ett kreativt liv 18 september, 2014 at 19:34

  Fint skrivet och så sant! Tiden är det dyrbaraste man har. Man får försöka ta tillvara på varje stund 🙂

 • Reply Den där Victoria 19 september, 2014 at 07:46

  Precis, det är mer tid man behöver.

  Kram Victoria

 • Reply annasvackrabilder 21 september, 2014 at 15:05

  Fina ord!

 • Reply Kirsi 21 september, 2014 at 20:26

  Det är alldeles sant det du skriver. Det är sjukt hur mycket saker människor ska ha men ändå inte är lyckaligare. Men det är bättre o få mer tid till sådant som man mår bra av. Pengar är inte allt. det är nödvändigt o ha för att kunna överleva. men man kan leva ett enklare liv. =)

 • Reply Åsa 24 september, 2014 at 06:39

  Så sant, så sant. Som vi ofta glömmer bort i jakten på det materiella.
  Kram Åsa

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.