inspiration

Vad du kan förvänta dig av mig

 

Åren går och tiderna förändras. Och även jag. Det innebär att även bloggen och dess innehåll förändras. När jag började blogga för snart 6 år sedan så såg mitt liv och mina intressen lite annorlunda ut. Jag gillade exempelvis att pyssla och att inreda. Det gör jag inte så mycket längre. Jag har nu andra fokus och har blivit rätt praktisk och föredrar enkelhet i livet. Jag uppskattar fortfarande att ha det vackert omkring mig och jag älskar kreativitet och att få skapa och att blomma ut i det.

Förväntningar är som bäst när de uppfylls, annars blir resultatet endast besvikelse. Därför tänkte jag nu skriva om vilka huvudområden du kan förvänta dig att kunna läsa om här på bloggen framöver:
(Om du klickar på rubrikerna kommer du vidare till varje område).

 

Enkelhet

Det här är min ledstjärna i livet sedan några år tillbaka, och det innebär att det kommer att bli fler inlägg om förenkling i livet. Jag gillar att leva ett enkelt liv. Ett enkelt liv behöver inte vara lätt, det innebär inte heller att det är fattigt. Det innebär att när jag förenklar min vardag infinner sig tid för det jag verkligen vill göra. När jag lägger tid på något, så tas den tiden alltid från någonting annat. Det handlar givetvis mycket om alla prylar vi har omkring oss som ska tas om hand och förvaras på olika sätt, men det handlar också om ekonomi, jobb, relationer och vardagsrutiner.

 

Företagande

Det här är en stor del av mitt liv. Jag har varit egenföretagare i över 6 år nu. Jag jobbar ensam hemma på mitt kontor ute på landsbygden. Det är många som drömmer om att bli egenföretagare och jag får många frågor kring hur jag gör och tänker i olika avseenden kring det. Därför kommer det också att vara en naturlig del i bloggen.

 

Lantliv

Jag bor på landet omgiven av stora åkrar, skog, kohagar och bondgårdar. Inte särskilt konstigt då att det blir en naturlig del av mitt liv och jag kommer att fortsätta att fånga min kärlek till naturen i mina bilder.

 

Recept

Jag gillar mat och godsaker. Och både bakar och lagar mat ganska mycket. Därför kommer jag att fortsätta att dela med mig av mina vegetariska recept på bland annat soppor, mjuka kakor och smoothies.

 

Hållbarhet

Ett viktigt område som egentligen genomsyrar det mesta. Hållbarhet handlar givetvis om miljön men också så oändligt mycket mer. Det handlar om människan, ekonomin och konsumtionen. Det handlar om att välja kvalitet, lappa och laga, hitta nya vägar som hjälper till samt att hitta en balans i livet som fungerar.

 

Odling

Grönsakerna. Jag älskar grönsakerna och att få odla dem själv. Den tillfredsställelse det ger är obetalbar. Dessutom skänker det mig avkoppling och ro att få ta hand om växterna från litet frö till en vuxen planta som ger oss mat. Det är sjukt häftigt. Jag kommer att tipsa om det jag odlar och förhoppningsvis inspirera någon till att sätta ett frö. Även om det så bara är ett frö i en liten kruka på fönsterbänken i en lägenhet. Du måste inte bo på landet och ha växthus för att kunna odla din egen mat.

 

Utöver dessa områden kan du också förvänta dig bilder med en och annan katt på. Hoppas att du gillar det och vill stanna kvar.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Alice 12 oktober, 2016 at 07:17

  Skoj – alla teman låter peppande! Ser fram emot Hildas 2.0! 🙂

 • Reply Emma 12 oktober, 2016 at 07:29

  Intressanta och inspirerande områden som definitivt kommer fortsätta att locka mig till läsning. Fortsatt lycka till Sofia🍀

 • Reply Angeliqa 12 oktober, 2016 at 07:30

  Du inspirerar 😀 Keep on doing your thing!

 • Reply Monika Karlsson 12 oktober, 2016 at 07:55

  Roligt att du förändrar och utvecklar innehållet i din blogg efter hur du lever ditt liv och dina intressen.
  Jag fortsätter att läsa.
  Monika

 • Reply Jeanette 12 oktober, 2016 at 09:20

  Intressen och prioriteringar ändras allt eftersom och då är det naturligt att bloggen följer med i den utvecklingen. Bra innehåll 🙂

 • Reply Annie - lättlagat vegokäk 12 oktober, 2016 at 12:02

  Det låter precis som min kopp te! <3

 • Reply Maria Björkman 12 oktober, 2016 at 21:44

  Jag stannar, det kan du lita på!

 • Reply Anna María 13 oktober, 2016 at 07:53

  Det är väl precis detta som är så härligt med bloggande. Att det förändras med tiden och utvecklas med en själv. Låter kanonfint i mina öron 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 13 oktober, 2016 at 09:12

   Tack! Ja, det är verkligen kul att även för sin egen skull se hur en förändras genom åren. Svart på vitt liksom. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Marie-louise 13 oktober, 2016 at 09:38

  Låter alldeles utmärkt!! Känner att alla delar tilltalar mig mycket och jobbar på med lite av allt det där själv så jätteglad över inspirationen jag får av dig👍

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 14 oktober, 2016 at 09:22

   Tack Marie-Louise! Vad kul att det var ämnen som tilltalar dig. 🙂
   Jag önskar dig en fin fredag!

 • Reply Ulrika 13 oktober, 2016 at 11:40

  Låter toppen! Precis vad som intresserar mig för tillfället💕

 • Reply Wilda 13 oktober, 2016 at 13:37

  Häftigt att du beskriver det så tydligt. Jag kan se hur allt går in i varandra och verkligen utstrålar det som jag tycker att jag får när jag tittar in här. Ser fram emot att fortsätta följa dig.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 14 oktober, 2016 at 09:23

   Tack Wilda! Det kändes viktigt att definiera både för min egen del och för de som tittar in här.
   Jag önskar dig en härlig helg!
   Kram Sofia

 • Reply Linda 14 oktober, 2016 at 09:30

  Låter toppen! Jag gillar din tydlighet och tycker att alla ämnen du beskriver är mycket intressanta. Fortsätt i samma goda anda, jag följer gärna med!
  Trevlig helg!
  kram Linda

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.