Livet

Vad jag gjort den senaste tiden

 

Det har varit mycket att ta tag i sedan jag kom hem från min långvandring. Tidpunkten jag valde att åka i väg var inte så smart så här i efterhand med tanke på att det är skördetider. Men nu har jag snart kommit ikapp med allt som ska plockas, gallras och skördas. Jag börjar också komma ikapp med jobbet som hade bildat ett berg under tiden jag var borta.

ugglans familjekalender

Min årliga familjekalender som jag nu ritat för sjätte året i rad kom från tryckeriet förra veckan och nu har jag packat och skickat iväg alla som var förbeställda.

tomater-i-ugn

Mina tomatplantor har verkligen levererat i år. Vi har ätit de som smågodis och till varje måltid och ändå blir det massor över. Jag bakar de i lite olja och kryddor i ugnen på 120 grader i ca 3 timmar, för att få upp smaken ordentligt, sedan mixar jag dem med en stavmixer till alla är krossade och fryser in dem i lådor. Perfekt att plocka fram och använda som bas i soppor, vegetarisk färssås och till pizzasås. Väldigt smakrik och god.

vildnypon-2

Jag har några vildnypon i trädgården. Kanske ska jag i år testa att torka och mixa till pulver. Om inte får de bara hänga och se vackra ut.

appel-i-back

Äpplen har plockats ihop. Min plan är att frysa in klyftor, mos och torka äppelchips med kanel.

katt-i-lada

Den här veckan har jag också haft 3 kärlekskranka katter kring benen. Det märktes att jag varit borta för de hade ett stort uppdämt behov av att bli kelade med. De har stått på kö för att få ligga i mitt knä när jag jobbat, vilket inte funkar i timme efter timme. Därför har de fått ligga på kontorsstolen och jag har satt mig på en pall bredvid. Det känns fint att ha varit saknad.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Wilda 21 september, 2016 at 14:34

  Åh tänk så mycket gott det finns i naturen än! Jag gjorde äppelchips igår och det är ju så himlans gott!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 28 september, 2016 at 06:51

   Ja, det är verkligen gott. Jag gjorde 4 plåtar fulla med äppelchips. Hälften är redan slut. 🙂

 • Reply Jenny 21 september, 2016 at 18:04

  Så härligt med skördetider! Har för tillfället ingen egen trädgård men brukar åka ut till min morfar och får alltid med något nytt spännande från odlingarna.
  Måste kommentera översta bilden i inlägget med, blev helt kär i den! Älskar den sneda tapetbakgrunden, den malplacerade squashen och den underbara lilla kistan man direkt blir nyfiken på. Allting, med andra ord!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 28 september, 2016 at 07:01

   Kul att du gillar bilden. Ja, det är kanske ett något oväntat motiv. Det gillar jag. 🙂
   Vad bra att du kan tillgå din morfars odling i väntan på en egen.
   Jag önskar dig en fin dag!
   Kram Sofia

 • Reply Alicia 22 september, 2016 at 10:32

  Alltså jag dånar, så fint! Vilken skörd, vilka bilder, och så ljuvligt med katterna som längtat. Älskar att du låter dem ta över stolen – det är kärlek det!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 28 september, 2016 at 07:06

   Det är ofta som jag får sitta på den där träpallen när jag jobbar. Men det gör inget. Att vara efterlängtad är en av de finaste känslorna en kan uppleva, tror jag. Tack! 🙂

 • Reply Christin 22 september, 2016 at 12:16

  Tomaterna! Vilken skörd (vår var verkligen mer blygsam, fick….två tomater) och vilka otroligt stämningsfulla bilder!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 28 september, 2016 at 07:07

   Ja, skörden i år blev riklig. Jag tror inte att jag överdriver om jag säger att jag skördat 1000 tomater. Men så hade jag 14 plantor i växthus också. Det ger resultat.
   Och du. 2 tomater är bättre än 0. 🙂

 • Reply Lanclin-Linnea 24 september, 2016 at 20:42

  Åh vad jag längtar efter en trädgård när jag ser dina bilder 🙂 Tomater, äpplen …. så himla fint! Och gott 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 28 september, 2016 at 07:08

   Ja, det är en av de bästa sakerna med att ha trädgård. Att kunna odla och skörda. Frysen är proppfull. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.