mina funderingar

Vad ska det vara till chokladpuddingen?

chokladpudding

 

Chokladpudding har aldrig varit en stor grej i mitt liv, det har liksom varit gott men inte så att jag gått och längtat efter det. När jag träffade min man blev det däremot ändring på det. Chokladpudding var tydligen en stor grej i hans liv. Så han gör det titt som tätt här hemma och varje gång så frågar han mig om jag vill ha … ibland försöker jag vara stark och säga nej och hoppas därmed på att han ska låta bli att göra det. Då säger han:

– Ok, då gör jag bara till mig.

Och då är det kört eftersom jag inte har karaktär nog att sitta och titta på när han äter det där goda, så då ångrar jag mig alltid snabbt och så gör han en portion till mig också. Jag har därmed blivit en med-missbrukare av chokladpudding.

En annan sak om chokladpudding; när jag var liten så åt vi alltid chokladpudding hemma med vaniljsås och inte med grädde. Så det har ju varit det mest naturliga för mig. Men när jag växte upp och kom ut i vida världen (ja, typ pratade med andra människor helt enkelt) så förstod jag att det är grädde man äter det med. Jag har aldrig träffat någon annan som hört talas om att man äter det med vaniljsås. Så nu undrar jag; finns det någon annan än jag som ätit chokladpudding med vaniljsås istället för grädde? Eller är jag helt ensam om det? 🙂

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

57 Comments

 • Reply Karin 7 mars, 2013 at 06:42

  Nej det är du nog ensam om. Grädde ska det vara! Och jag är i samma sits som du, sambon är mer förtjust i det än jag. Fast han gör det inte själv ändå så slipper det där med att riskera att titta på 😉

 • Reply Annika kort & gott 7 mars, 2013 at 06:42

  Jag är heller ingen stor älskare av chokladpudding, men min man är det! Så med lite lättvispad grädde till blir det faktiskt rätt gott. Har aldrig hört talas om att man äter det med vaniljsås förut.
  kram Annika

 • Reply Carin 7 mars, 2013 at 06:48

  Nä, det är du nog ensam om. I vårt hem var det alltid grädde…och om vi slog på stort så hade vi strössel också. Numer har vi det aldrig.

 • Reply Julia 7 mars, 2013 at 07:21

  Själv äter man chokladpudding med mjölk!

 • Reply Amanda 7 mars, 2013 at 07:26

  Chokladpudding är ju så gott! Vi äter det också med grädde, men vi kör med ovispad. Det blir riktigt mumsigt! 🙂

 • Reply Susanne 7 mars, 2013 at 07:39

  Uppvuxen med chokladpudding med kaffegrädde & banan, hihi…inte någon stor fan heller, dock, så det är länge sedan sist.

 • Reply Tant Emma 7 mars, 2013 at 08:05

  Älskar chokladpudding.Har alltid ätit den med grädde dock. Appropå matkombinationer körde vi alltid yoghurt till gröt hemma hos oss när jag var liten…så det kör jag fortfarande på 🙂

  • Reply hildashem.se 7 mars, 2013 at 08:16

   Haha, det var ju väldigt charmig kombo 🙂

 • Reply Annas röda stol 7 mars, 2013 at 08:06

  Ja det verkar som det är mest männens favorit och så är det här med 🙂 Men vi kör med vispad grädde. Kram / Anna

 • Reply sveas punkt. 7 mars, 2013 at 08:30

  Grädde utan tvekan!! Har länkat till dig idag! //sandra

 • Reply rumoch interiör 7 mars, 2013 at 09:07

  Chokladpudding med lite vispgrädde och skivade bananer har alltid varit en favorit hos mig! 🙂

  Kram Jenny

 • Reply Anonym 7 mars, 2013 at 09:15

  Måste testa att göra egen nu eftersom jag inte ätit det sen jag var liten. Men växte upp med chokladpudding men vi hade bara strösocker på!

  Marielle

 • Reply Helena Nygrund 7 mars, 2013 at 09:19

  Grädde är ju godast till, men jag fick oftast mjölk som tillbehör när jag var liten.
  Oj vad längesen jag åt chokladpudding känner jag nu 🙂

  Ha en härlig dag fina Sofia!

  Kram Helena N

 • Reply Linda 7 mars, 2013 at 09:41

  Min pappa som var från norrland åt ALLTID choklapudding med vaniljsås! Det var alltid givet!!
  Det är gott med vaniljsås till. Men ännu godare med grädde och så river man lite vit choklad på och skivar lite banan!!

  • Reply hildashem.se 7 mars, 2013 at 09:43

   Tack för detta! Jag är glad över att det finns fler likasinnade. Jag lade ut frågan på mitt Instagram också och där fick jag reda på att nästan alla i Norge äter med vaniljsås också 🙂

   Vit choklad lät ju jättegott på! Tack för tipset 🙂

 • Reply Studio Livskraft 7 mars, 2013 at 09:44

  Grädde ska det va om du frågar mig 🙂
  Men vaniljsåsen får mig att fundera på att testa din kombo på maken, han älskar nämligen vaniljsås men är inte är lika förtjust i chokladpudding.
  Kan kanske bli en hit 🙂

  Ha det gott!

 • Reply Anonym 7 mars, 2013 at 09:49

  Åh, jag är den första att få säga DU ÄR INTE ENSAM om att vara uppvuxen med att äta chokladpudding med VANILJSÅS – jag med!!!! Det var förfärligt längesedan jag åt chokladpudding (undrar om det finns recept, jag minns Ekströms).
  /Helen

  • Reply hildashem.se 7 mars, 2013 at 10:03

   Tack Helena! Det känns underbart att vi är fler! 🙂
   Här är det Ekströms som görs … men man kan ju göra egen 🙂

  • Reply Anonym 7 mars, 2013 at 11:09

   Maken säger lättvispad grädde (och tycker att frugan är galen som säger vanilsås och vi är båda uppvuxna i Göteborgsområdet 🙂 Har hittat ett recept på nätet som jag skall testa i helgen (bor utomlands och här kostar ett litet paket med Ekströms motsvaranade 70 kronor)

 • Reply promenader på landet 7 mars, 2013 at 09:56

  Vilken vacker chokladpudding! Ha det gott kram från Maria

 • Reply lisasvilja 7 mars, 2013 at 10:00

  Chokladpudding och vaniljglass säger jag!
  Gör din man egen chokladpuddig eller är det påsvarianten? 😉
  Ha en härlig torsdag!
  Kram

  • Reply hildashem.se 7 mars, 2013 at 10:04

   Vaniljglass?! Ja, det är ju också en god kombo. Här är det påsvarianten som görs. Snabbt ska det gå när min man ska göra något 😉

   Kram Sofia

 • Reply Anna - Stugstrapatser 7 mars, 2013 at 10:14

  Jajamänsan – vi åt med vaniljsås när jag var liten! Och jag är från Göteborg. 😉 Ännu tidigare åt vi chokladpudding och vaniljpudding från pyramidformade tetror. Nån som minns dem? 🙂 (Jag är född '65.)

  Idag äter jag dock med grädde, tycker nog att det är godare. Men inte för mycket – en liten klick ska det vara.

  • Reply hildashem.se 7 mars, 2013 at 10:17

   Härligt att ännu en ansluter sig! 🙂
   Jag föredrar faktiskt också grädde idag, men tyckte verkligen att det var gott med vaniljsås.
   Jag känner inte till de pyramidformade puddingarna, dock minns jag nu att jag åt vaniljpudding – fast det var ur små bruna plastförpackningar 🙂

 • Reply Anonym 7 mars, 2013 at 10:47

  Min mormor och morfar bjöd den alltid med ovispad grädde och det är så jag fortfarande äter den och så äter mina barn den också. Maken har jag med lyckats omvända. 😉 Chokladpuddingen smakar helt annorlunda med ovispad än med vispad grädde, även om det egentligen är samma produkt. Med vaniljsås har jag nog aldrig testat, får göra det nästa gång. Kanske några jordgubbar eller blåbär till också.

 • Reply Anonym 7 mars, 2013 at 11:29

  Vi åt inget till vad jag minns. Men det var bara hemgjord som var aktuell, mormors recept med bla vispgrädde, äggula och kakao (inte choklad). Idag gör jag helst den enkla varianten: smälter choklad och rör ihop med vispad grädde, kyler och så är det klart 🙂 Går dessutom att göra i hur liten portion som helst… //AnnaH

 • Reply kungen o majkis 7 mars, 2013 at 11:33

  Mums vad gott!! Chokladpudding är ju för himla gott det! Och ett riktigt barndomsminne med..vi brukade alltid äta det på fredagskvällarna när vi tittade på Kjell Lönnås Lekande lätt :-D!

  Och ja, just det, vispad grädde ska det ju vara till. Gärna lite skivad banan och strössel också tack.

  • Reply hildashem.se 7 mars, 2013 at 11:40

   Haha! Vilket minne du väckte till liv med "Lekande lätt". Det kollade vi också på! 🙂

 • Reply Petra / Popetotrora 7 mars, 2013 at 12:44

  You bet! Vaniljsås ska det vara till chokladpuddingen!!

 • Reply Hedvig Olsson 7 mars, 2013 at 12:53

  Har inte ätit mycke chokladpudding alls…

  …men känner väl igen medberoendet Du beskriver. Så funkar det med semlor hemma hos oss. Åt en hel häromdagen, fast jag tackade nej från början… (jo, men jag kan väl ta en liten sked av semlan då… 🙂

  -Hedda

 • Reply Medvetenmini-Ebba 7 mars, 2013 at 13:08

  Har aldrig hört talas om att äta Chokladpudding med vaniljsås.
  Sist jag åt det var nog någon gång i mitten på 80-talet. Har aldrig varit någon favorit direkt. Men det kanske är gott, det var ju som sagt väldigt längesedan jag åt det- och då alltid med grädde!

 • Reply Indriel 7 mars, 2013 at 13:38

  Självfallet är det vaniljsås som gäller till chokladpudding!Du är således heeelt normal..;) Något annat hade jag inte ens hört talas om förrän jag träffade min sambo..som är en vispgrädde-karl han oxå. Men han har ju även vispgrädde till blodpudding så…I rest my case.. 😉

 • Reply Marianne 7 mars, 2013 at 15:55

  Känner igen den där medmissbrukande-situationen;)
  Chokladpudding har faktiskt funnits i mitt liv jämt, men det är sedan jag träffade min man som jag börjat med grädde till, när jag bodde hemma hos mina föräldrar åt vi det med iskall mjölk till:)
  Vaniljsås har jag nog aldrig förknippat med chokadpudding, mer än i tårtfyllning fast då som kräm;)
  Gott elände är det iaf vad man än får till!
  Kram

 • Reply Anonym 7 mars, 2013 at 18:03

  Hejsan!! För mig fanns det bara chokladpudding med vaniljsås hemma när jag var liten!!:) Det är först som vuxen jag fått höra att det finns de som äter med grädde istället!!!

  Mvh Åsa W

 • Reply Beatrice 7 mars, 2013 at 18:35

  Japp! Hela uppväxten var det chokladpudding och vaniljsås som gällde (tyskt påbrå ;)) och nu som vuxen, hmm 50+, så blir det oftast chokladpudding och bananskivor. Gott! Jag minns även de trekantiga tetrorna med pudding. Tack för den kommentaren och en nostalgisk återkoppling 🙂

 • Reply Erika G 7 mars, 2013 at 19:27

  Jag vet flera som äter det med vaniljsås men själv skulle jag aldrig göra det. Vi hade mjölk till när jag var barn, men nu blir det vispad grädde. Det är galet gott! Kram!

 • Reply annsoh 7 mars, 2013 at 22:02

  hejsan! kör igång dagens blogg nu! skulle va jätte kul om du ville vara med! ny vinnare varje dag! kram! http://annsoh.blogg.se/2013/march/dagens-blogg-avslutad-anmal-dig-igen.html#comment

 • Reply Charlotte 8 mars, 2013 at 12:38

  Mitt X hade alltid lingonsylt till chokladpuddingen, hela hans familj hade det! Jag fick väldigt sällan chokladpudding som liten, däremot minns jag mammas chokladsoppa, den var fantastiskt god. Men inte tog jag receptet heller…… Äter jag chokladpudding blir det frukt till, mandarinklyftor och jordgubbar. Eller på sommaren : färska hallon!

 • Reply Anne R 8 mars, 2013 at 15:51

  Eftersom jag är norsk, växte jag upp med chokladpudding från tetra med vaniljsås till 🙂 Det var först när jag träffade min svenska man jag upptäckte Ekströms med vispgrädde…
  Det är stor skillnad på konsistensen dock, den från tetra var mera kompakt än den man vispar själv nu för tiden. Ungefär som skillnaden mellan Ekströms chokladpudding och chokladmousse 😉

 • Reply Johanna - Mamma till Lilly, född i v 34+6 8 mars, 2013 at 18:00

  Jag äter chokladpudding och skivad banan 🙂 Har aldrig hört att någon ätit vaniljsås till 🙂

 • Reply Matilda 8 mars, 2013 at 18:10

  Jag äter det helst med hallon eller jordgubbar 🙂

 • Reply Kia 8 mars, 2013 at 21:02

  Ingen vaniljsås eller grädde heller. Den ska bara vara ren! Jag har alltid ätit bara chokladpudding, sambon vill ha grädde till.

  Ha en toppen helg!
  Kram Kia

 • Reply Heko 9 mars, 2013 at 15:00

  Jag tycker båda är gott, lite ombyte så. Känns lite lyxigare me vaniljsås el marsan som vi oftast har. =)

 • Reply Gabriella 9 mars, 2013 at 22:55

  Blev så sugen på chokladpudding, som jag inte ätit på länge, sedan jag läste om det här så jag var tvungen att köpa hem!=) Och så fiffigt med toarullarna där nedan=)
  Kram

 • Reply Jennie 15 mars, 2013 at 22:57

  Jag är uppvuxen med att äta chokladpudding och mjölk. Tyckte det var väldigt underligt när jag bara för något år sedan fick lära mig att det finns folk som äter det med vaniljsås! Smakade också och för mig blir det för sliskigt. :/

 • Reply A.L.M. 21 mars, 2013 at 06:31

  Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
  1 till 10.

  Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

  Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

  Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

  Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

  Hälsningar

  http://www.Fooduel.com

 • Reply Anonym 25 mars, 2013 at 11:07

  Hej halkade in på din inspirerande blogg och läste om din man behov av chokladpudding. Jag älskar också chokladpudding och gör den från grunden, ej färdigköpt pulver, har din man inte provat detta måste han göra det det smakar som riktigt gammeldags chokladpudding. Recept: 8 dl mjölk, 1 dl maizena majsstärkelse, 1 dl kakao, 1 dl socker, 1 ägg, 1-2 tsk vaniljsocker. Blanda allt i en kastrull, sjud och vispa tills krämen blir tjock. Häll upp i portionsformar. Serveras med vispgrädde skivad banan eller äppelmos eller något annat gott. Lycka till
  Issan

  • Reply hildashem.se 25 mars, 2013 at 12:48

   Välkommen hit! 🙂

   Tack snälla för tipset. Jag ska se till att han får receptet 🙂

 • Reply Anonym 31 mars, 2014 at 08:40

  Hej! Jag är också uppväxt med vaniljsås till chokladpuddingen, så det har våra barn också fått 🙂

  • Reply hildashem.se 31 mars, 2014 at 10:02

   Vad skönt att höra, vi vaniljsåsare verkar inte vara ensamma 🙂

 • Reply Helena 25 augusti, 2018 at 17:44

  Jag är också uppväxt med vaniljsås till chokladpudding. Första gången jag hört talas om att någon annan också äter som vi gör.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 15 oktober, 2018 at 21:01

   Haha, vad underbart att höra. Jag har stött på några stycken till som vi. Men vi verkar inte vara många. Det är grädden som är dominerande – vilket jag inte alls förstår. 😀

 • Reply jeanette eriksson 19 juli, 2019 at 09:35

  haha, ja det är självklart vaniljsås, o det va just det som tog mig till din sida, hoppas du kmr in till min med, som är pärlansmagi.se
  min sida handlar om böcker mest, men vem älskar inte en god bok…=)
  nu ska göras bullar på plåt mes hemgjord vaniljsås, lite valnötter och en citronglaZE på

 • Reply Anonym 22 oktober, 2019 at 18:49

  Grädde och bananer i skivor smakar mums, till chokladpudding! 😊

 • Reply Ingela Fjell 7 maj, 2020 at 17:49

  Jag blir inte ett dugg förvånad. För mig är det chokladpudding med vaniljsås som gäller. Så var det när jag var liten o det har mina fem barn fortsatt med som vuxna med sina familjer

 • Reply Jenny 3 juli, 2020 at 19:41

  Självklart ska det vara vaniljsås till chokladpuddingen, det har varit så hela min barndom, nu äter jag dock inte så mycket chokladpudding som vuxen.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.