mina funderingar

Vad var det nu igen …

minneslappar till frysen

 

När jag fryser in matrester, kakor och bär i icke-genomskinliga lådor så tror jag att jag ska komma ihåg vad just den där burken, bland alla andra likadana burkar, innehöll. Det är ju egentligen klart som korvspad att jag kommer att ha glömt bort det lagom tills jag stängt dörren till frysen.

Varje gång jag står där med en ny burk och ska frysa in så tänker jag att jag nog ska minnas just den där burken. Tre veckor senare står jag där och rycker panikartat i alla lock när jag ska ha blåbär, kakor eller purjolök. Jag har alldeles för stor tilltro till mitt minne. Av erfarenhet borde jag lära mig att inte ha det eftersom jag alltid glömmer. Typ allt. Nu har jag bestämt mig! Jag har lagt fram ett ark med självhäftande etiketter och en penna i lådan i köket, så nu finns det inget annat att skylla på nästa gång jag fryser in något, utom möjligtvis lathet eller att jag glömt bort att jag lagt de där lapparna i lådan …

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Aggai 11 mars, 2014 at 08:33

  Ja, kjenner meg igjen i dette. Litt godt å lese at det ikke er bare meg som tror jeg husker mer enn jeg egentlig gjør:)
  Ha en herlig dag videre!

  • Reply hildashem.se 11 mars, 2014 at 09:41

   Ha en fortsatt härlig dag du också! 🙂

 • Reply Den där Victoria 11 mars, 2014 at 09:06

  Igenkänningsfaktorn är stor på den, jag ska också lägga fram etiketter att sätta på burkarna.

  Kram Victoria

  • Reply hildashem.se 11 mars, 2014 at 09:42

   Frågan är om det kommer att räcka att ha lagt fram etiketterna … det återstår att se för både dig och mig 🙂
   Kram på dig!

 • Reply Stina 11 mars, 2014 at 09:07

  Hihi, jag vet preeeecis vad du pratar om. Förstår inte att man inte kan lära sig av sina misstag 🙂
  kramar Stina

  • Reply hildashem.se 11 mars, 2014 at 09:43

   Ja, nu försöker vi på nytt och lär oss av misstagen, tycker jag 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Linda 11 mars, 2014 at 09:36

  Eller känslan när man tar fram vaniljglassburken en stund före man ska äta efterrätt så glassen ska bli lite mjuk – och precis när man ska servera glassen till en ljummen äppelpaj inser att det är gammal tacoköttfärs däri. Det har hänt så jag borde nog också börja med etiketter.. 🙂

  • Reply hildashem.se 11 mars, 2014 at 09:44

   Haha, dagens bästa skratt! Kan förstå att det inte är så kul just då … men nu var det roligt 🙂

 • Reply Helena N 11 mars, 2014 at 10:32

  Haha, om du visste vad många såna där glassburkar jag har i frysen, utan klisterlapp på. Jag är också alltid "hundra" på att jag ska komma ihåg vad varje burk innehåller, men jag lovar att jag har fått äta en hel del skumma matlådor på jobbet ibland, hehe.
  Kramis Helena N

 • Reply Futu 11 mars, 2014 at 19:02

  själv kör jag en bit maskeringstejp. inte lika snyggt dock..

 • Reply Elisabeth 12 mars, 2014 at 21:46

  jag borde ta efter något av alla tips som du har fått, för minnet kan man inte lita på , att komma ihåg vad jag lagt i alla lådor, vissa saker ser ju lite lika ut..

 • Reply Anonym 14 mars, 2014 at 16:35

  Jag tog fram äppelmos trodde jag men det visade sig vara ärtsoppa

 • Reply Gabriella 14 mars, 2014 at 21:30

  Haha ja det där känner jag igen minsann! Men jag har börjat bättra mig och försöker skriva på så att jag inte ska se så förvånad ut när det visade sig att jag hade tagit ut helt fel innehåll:)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.