mina funderingar

Våga det du inte vågar

sommarkväll

 

Det är rätt så jobbigt att utmana sig själv. Det är lätt att man blir kvar i sin trygghetszon eftersom det är enklast och skönast. Jag gillar att kasta mig ut i saker som jag inte har en aning om hur det ska gå, det är då jag växer som människa allra mest. Så har det varit när jag tagit nya jobb, när jag sade upp mig för att bli egenföretagare och antagit utmaningar som jag varit rädd inför. Jag har sagt JA med ett bultande hjärta på nervösa ben. Innan, är jag livrädd för att lämna det trygga, för att kasta mig ut i det okända. Efteråt är jag alltid lika glad att jag gjort det, och kan se att jag lärt mig massor och tagit ännu ett kliv framåt.

Det behöver inte vara så omvälvande och stora saker som att våga byta jobb, det räcker med mindre också såsom att ge en komplimang till någon okänd, hoppa på en kurs eller bjuda någon du vill lära känna på en fika.

Häromdagen anmälde jag mig till ett terränglopp på nästan 18 km … förstår inte hur jag ska fixa detta. Jag klarar med nöd och näppe att springa 5 km på platt mark. Men jag behöver mål att ta sikte på. Jag kommer inte att göra något superbra lopp i tid räknat, det vet jag, men det kommer att bli en kul och skitjobbig utmaning. Och jag har ju faktiskt drygt två veckor på mig att träna … 🙂

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Fröken Pyssel 27 augusti, 2013 at 06:21

  haha, du är galen 😀 Stort lycka till!!

 • Reply Petra Hultgren 27 augusti, 2013 at 06:41

  Ha ha, du är underbar! 2 veckor!

 • Reply Pysselbolaget 27 augusti, 2013 at 06:43

  Hejja dig, Sofia! Du kommer att fixa det!

 • Reply Den där Victoria 27 augusti, 2013 at 07:43

  Heja dig Sofia, det kommer du att klara galant. Och jag håller med, det är bra att utmana sig själv emellanåt.

 • Reply Annie Sand 27 augusti, 2013 at 07:44

  Stort lycka till! Jag hejar på dig hela vägen! Jag är nog lite feg faktiskt, men du har rätt man borde verkligen våga stiga ut från sin trygghetszon ibland för att kunna växa som person. Ska försöka klura ut något bra och bara våga…

 • Reply Färgflickan Esmeralda 27 augusti, 2013 at 09:47

  Vilken utmaning! Lycka till!

 • Reply Queen of Kammebornia 27 augusti, 2013 at 09:59

  Heja dig! Det kommer att gå bra! Och jag håller med, visst är det roligt med nya stigar att vandra. Jag är på väg att starta mitt företag också och det känns verkligen spännande 🙂 Kram!

  • Reply hildashem.se 28 augusti, 2013 at 05:23

   Men åh, så spännande att du är på väg att bli företagare. Stort lycka till!! Kram 🙂

 • Reply FarmorMormorA 27 augusti, 2013 at 11:52

  Klart att du klarar det! Finns inget roligare än utmaningar tycker jag. Att testa vad man klarar. Och klarar man det inte… ja då har man ändå provat. Bättre att ångra något man gjort än ångra något man INTE gjort! För precis som du säger man lärs sig alltid något efter vägen. Ha de Gott!

  • Reply hildashem.se 28 augusti, 2013 at 05:24

   Precis rätt inställning, tycker jag! 🙂

 • Reply Studio Livskraft 27 augusti, 2013 at 12:26

  Ja det är verkligen en utmaning att ta sig utanför sin bekvämlighetszon, att bryta mönster och vanor. Många är nog rätt nöjda med att livet rullar på smärtfritt utan förändringar men om man vill utvecklas måste man våga prova nya vägar och tänja på sina egna satta gränser. Lycka till med din utmaning och hur det än går så är du iaf en erfarenhet rikare och har vuxit som människa.

 • Reply No34 27 augusti, 2013 at 13:32

  Härlig utmaning på så kort tid…;) Lycka till vännen!!!
  Kram Kate

 • Reply Helene 27 augusti, 2013 at 18:02

  Det har du verkligen rätt i! Man lever bara en gång! Jag skall ta mig i kragen och skicka det där mailet som ligger i mitt "utkast" till en människa jag är nyfiken på, men som jag inte vågat skicka. Det värsta som kan hända är att få nej, men det är ju inte hela världen Då vet man i alla fall istället för att gå att undra 🙂

 • Reply Nelya 27 augusti, 2013 at 20:28

  Jag är livrädd att kasta mig ut i det okända men just nu håller jag på att göra det. Tack för ditt inlägg Sofia, det ger mig mod!
  Kram Nelya

  • Reply hildashem.se 28 augusti, 2013 at 05:27

   Underbart om det kan påverka någons beslut! Det är alltid otäckt innan, efteråt får man oftast en kick och är väldigt glad över att man vågade 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Camilla 28 augusti, 2013 at 11:00

  Kul! Är det Risveden Terräng som blir utmaningen kanske? 🙂

  • Reply hildashem.se 28 augusti, 2013 at 11:08

   Japp, det stämmer bra! Ska du också delta? 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.