mina funderingar

Våga satsa för att vinna

 

Dessa kanelmuffins med vaniljkräm och havrecrunch blev väldigt goda – men inte så snygga.

När jag bakar så misslyckas jag ganska ofta. Ja, så är det. Oftast beror det på att jag inte kan låta bli att mixtra med recepten. Jag klarar bara inte av att hålla mig till recept, jag måste alltid hitta på något extra. Ibland blir det jättebra, och i bland … tja, inte så bra. Men så är det väl med det mesta, man måste våga chansa lite för att vinna. Det är ju lite spännande också – att inte riktigt veta hur det kommer att bli. Även om man misslyckas så blir det ju gott ändå … men kanske inte så estetiskt vackert.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply Elina 28 juni, 2012 at 09:02

  Precis, man borde chansa mer här i livet! 🙂 Ha en fin dag. Kram Elina

 • Reply Marianne 28 juni, 2012 at 09:11

  Håller med, det är kul att testa sig fram men det värsta med allt testande under matlagning och bakning är att när det blir extra gott och man skulle vilja göra det igen, kommer man aldrig ihåg hur man gjorde! :/
  Jag tycker dina muffins ser urgoda ut och jag väldigt fikasugen just nu känner jag;)
  Kram

 • Reply Lina 28 juni, 2012 at 09:15

  Fast jag tycker ju att de blev fina. Bilden lyfter dem. Och när jag läser innehållet blir de extra snygga. Kanel, vaniljcreme och havrecrunch. Gud så gott. Själv har jag en rabarberpaj i ugnen, toppad med krusbär. Och extra mycket socker. Fikasugen så det förslår.
  Kram!

 • Reply Fröken Kråknäs 28 juni, 2012 at 09:22

  I vilket fall så låter det som om de skulle smaka alldeles utomordentligt gott. Nu blev jag ju suget på att slänga ihop något "lika nyttigt".

  Ha en fortsatt skön dag!
  Kram Katarina

 • Reply Bland blommiga kaffekoppar och udda pinnstolar... 28 juni, 2012 at 09:27

  Friskt vågat hälften vunnit =)

  KRAM Karoline

 • Reply dianasdrömmar 28 juni, 2012 at 09:32

  Dom ser ju väääldigt goda ut 🙂 kram Diana

 • Reply Bruno och Mig 28 juni, 2012 at 09:41

  Jag har en utgåva från 70-talet av Cajsa Wargs bok "Hjelpreda I hushållningen för unga Fruentimer". I flera recept kan man läsa ”Man tager om man så hafva kan …” Det är väl så det går till när många bakar och lagar mat. Jag vågar aldrig vika från receptet då jag bakar, men när jag kokar i hop något på spisen kan det bli vad som helst. Lika så min sambo. Här om sistens förväxlade han mynta med basilika. Kycklingrätten smakade tandkräm. Ibland blir det bra och ibland inte och jag tycker att det är en tjusning med det. Men dina muffins ser jättegoda ut!

  Ha en bra dag
  Kramar Louise

  • Reply hildashem.se 28 juni, 2012 at 09:45

   Haha, tandkröm … jag skrattade gott åt detta eftersom jag gjort en liknande förväxling. Jag gjorde en stor plåt med pizza och trodde att jag kryddade rikligt med oregano i tomatsåsen … det gjorde jag inte – det var dragon. Dragon är ingen god krydda på pizza kan jag meddela, det blev faktiskt helt oätligt 🙂

   Kram Sofia

 • Reply Annes vita rum 28 juni, 2012 at 10:04

  Haha,roligt att läsa,är ju precis likadan, jag tycker allt jag bakar är otroligt smarrigt,men inte så snyggt… jag har nog alltid lite bråttom här i livet:)) ha en fin dag..Anne

 • Reply MammaElva 28 juni, 2012 at 10:46

  Så illa är det ju inte. Tycker den ser kanongo ut! Mums! Älskar kanel 🙂 Ha en fin dag!

 • Reply fianathome 28 juni, 2012 at 10:47

  Det är ju lagom kul när man står där och har plumpat sig, men tur man kan garva åt det efteråt.
  På morgonen när barnen var små och åt välling, "råkade" jag hälla oboy i vällingen mer än en gång. Så är det när en ska dricka kaffe, en ska ha oboy och en som ska ha välling. Blanda och ge ;))
  kramelikram
  Fia

 • Reply Lifestyle By Lena 28 juni, 2012 at 11:49

  Jg tycker de ser vansinnigt goda ut och vill gärna ta del av receptet? 😉

  Kram

 • Reply Kickan Style 28 juni, 2012 at 11:50

  Dina kanelmuffins ser jätte goda ut, finns det recept? Ditt eget omgjorda såklart 🙂

 • Reply EM (elsamarianne) 28 juni, 2012 at 12:08

  Ser supergoda ut. Ändå. Här är en till som har väldigt svårt att hålla sig till skrivna instruktioner såsom recept och bruksanvisningar.
  Just nu skulle jag kunna äta wellpapp efter snart fem veckor flytande. Antagligen skulle min mage tacka för sig och avgå, hihi.
  Återkommer nog framöver till dessa muffins, så jag bokmärker.
  kram elsamarianne

 • Reply Helena, Craft and Creativity 28 juni, 2012 at 12:41

  Dragon på pizzan låter onekligen inte alls gott… 😀

  Med dina fina bilder så blir till och med "misslyckade" muffins vackra!

  Kram på dig!

 • Reply Härligt hemma 28 juni, 2012 at 13:57

  Kan inte annat än att hålla med, följa recept till punkt och pricka är ju näst intill omöjligt ;).
  Kramar Madeleine

 • Reply Casa of Mia 28 juni, 2012 at 14:11

  De ser jättegoda ut, kram

 • Reply fru Aadalen 28 juni, 2012 at 15:23

  Haha! Känner igen mig! Jag har förstått at när man bakar måste man vara exakt, men jag kan hellre inte låta bli. Min man därimot, han följer recepten til minsta gram!:)
  Jag tycker det ser godt ut vad du har gjort i allra fall.:)

 • Reply Svea 28 juni, 2012 at 17:12

  Helt rätt! Jag är likadan när jag bakar, höftar lite och ändrar men när jag lagar mat är jag inte lika impulsiv… Både ser smarriga ut och låter jättegott tycker jag!
  Kram Sandra

 • Reply Lantligt i smultronbacken 28 juni, 2012 at 18:18

  Hihi, du och jag är nog ganska lika när det gäller bakningen vi. Jag kan verkligen inte heller följa ett recept och jag vet egentligen inte varför. Kanske är det spänningen att våga sig fram mot något nytt eller kanske att göra det till sitt eget? Men gott blir det ändå och det är ju det som räknas.

  Kram Teres

 • Reply hemmaikroken 28 juni, 2012 at 19:48

  Jag försöker verkligen att följa recept men det blir inte alltid så bra ändå. Kram Helena

 • Reply House number 11 28 juni, 2012 at 21:09

  Åh, kanel, vanilj och havre, mina favoriter! Mums!
  Kram Jenny

 • Reply Life's Silverlining and I 29 juni, 2012 at 06:14

  Så är jag med matlagningen:) bakningen är jag mer noga 🙂 åh vad jag hade velat följa med på picnic ! Så trevligt initiativ! Bor lite för långt ifrån dock. Kram kram Nilla

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.