inspiration, lantliv

Vår mitt i vintern

Innan jul plockade jag in denna kvist och satte i en vas med vatten. Nu har det kommit små gröna musöron på och tillsammans med en överbliven rosa hyacint från julen så blev det plötsligt en riktigt vårig stämning här hemma. I alla fall om man bara stirrar på hörnskåpet där de står.
Jag längtar såklart efter våren men inser – när jag tittar i kalendern – att det inte är lönt att längta ännu. Men ibland kan man väl ändå få tillåta sig att drömma om våren?

varhyacint och musoron 2

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply Johanna Stålros 13 januari, 2012 at 07:28

  Ja drömma måste man ju bara få göra- och hjälpa våren lite på väg så länge inomhus;) Kram fina du!

 • Reply Rafaela på Hemdeko Väst 13 januari, 2012 at 07:34

  Jaaa, jag längtar! Efter Jul, nyår och min födelsedag darr jag alltid ett slutstreck för alla festligheter och då är det säsongstart för mig med vårtankar alltså. Det härliga är att vi kommer att flytta till ett nytt (gammalt)hus till våren då blir det mycket inreda, pyssla, renovera o greja m.m. allt som jag älskar <3

 • Reply Svea 13 januari, 2012 at 07:43

  Efter trettonhelgen brukar jag längta efter våren, ljuset blir ett annat och jag kan känna mig klar med vintern. Men… Vi har ju en hel del snö som faktiskt är rätt trevligt.
  Finfredag på dig!
  // Sandra 🙂

  • Reply hildashem.se 13 januari, 2012 at 07:50

   Ja, för de lyckliga som har snö kan ju njuta. Här är det nyanser av grå-brunt och det kan ju kvitta 🙂

 • Reply Vita Vardagen 13 januari, 2012 at 08:08

  Men Sofia, jag blir heeelt stum av ditt inspirationsmagasin! I love it!!
  Bilder, text och utformning, allt passar som handen i handsken. Du är grym! Längtar till nästa nummer 🙂
  Hoppas du har en härlig fredag!
  Kram Johanna

 • Reply Sofie 13 januari, 2012 at 08:14

  Visst längtar man – i smyg! Jag har tagit hem körsbärskvistar som blommar med små vita blommor, vårkänsla i en vas.
  Som vädret är idag i Gbg känns det nästan som en tidig vårdag, ljust, kyligt men inte iskallt, solen strålar och fåglarna kvittrar. Det är väl avsaknaden av spirande grönska som avslöjar vintern. Well, våren kommer ju tids nog.
  Kram på dig och ha en bra dag 🙂

 • Reply Vardaxlyx 13 januari, 2012 at 08:17

  Jag vill tacka dig för den inspiration du sprider runt omkring dig! Jag älskar det =)
  Jag vill oxå önska dig en kanon trevlig fredag och speciellt denna fredag 😉
  Kramkram i massor!!

 • Reply Høytrykk 13 januari, 2012 at 08:17

  Så herlig med de små lysegrønne museørene. DET er vår det! Å, som jeg gleder meg…

  Ha en fin dag!!

 • Reply Yosofine 13 januari, 2012 at 08:30

  Vi har inte haft en enda snöflinga som legat kvar så här känns det som höst! Måste städa bort julen och in med våriga pasteller så jag slipper höstfeelingen!

  Kramar

 • Reply Vardag och flärd 13 januari, 2012 at 08:41

  Så vackert! Ja, man kan längta men vi ska inte glömma att leva i nuet!
  Kram Eva

 • Reply Jessica i Östersund 13 januari, 2012 at 08:53

  Men kära Sofia, så jag gillar din blogg! Och ditt inspirationsmagasin! Du är oerhört begåvad och generös som bjussar på så mycket skönhet. Inspirerad blir jag, och återkommer gör jag, absolut! Trevlig helg!

  • Reply hildashem.se 13 januari, 2012 at 08:57

   Tack Jessica för dina fina ord. Du är SÅ välkommen hit. Trevlig helg till dig också!

 • Reply Humlans Lott 13 januari, 2012 at 08:53

  Typ alla längtar väl efter våren… fast jag längtar lite efter snön. Men den tänker jag åka till – håller tummarna för att den finns kvar på Sportlovet.

  Under julen har jag haft blommande forsythia – med små pärlade änglar från Sydafrika i. Väldigt kitchigt!

 • Reply Barnens Hjältar 13 januari, 2012 at 09:05

  Ja det är verkligen helt sanslöst vilket januariväder vi har 🙂

 • Reply kristina - ingen vanlig dag 13 januari, 2012 at 09:08

  Vackert! Nu måste jag ju genast ut och hämta in kvistar. Underbart. Jag börjar också alltid längt efter vår så här dags och det är jobbigt att det dröjer. Jag har försökt tänka vårvinter istället – lite mer realistiskt med en positiv ton 🙂
  Kram.

 • Reply STENLYCKA 13 januari, 2012 at 10:25

  Sofia, Sofia… så duktig du är vilket underbar inspirerande tidning vi fick bläddra i. Tack snälla!
  Idag visar du verkligen underbara vårbilder på björkens musöron. Tänk när det ser ut så ute, något att drömma om.
  Önskar dig en riktig skön helg och jag hoppas solen kommer att lysa på oss.
  Kram Raina

 • Reply fina frun 13 januari, 2012 at 10:59

  Det ser verkligen ljuvligt vårigt ut!
  Jag längtar också. Sitter och kikar efter sommar-resor… När resan väl är bokad så känns det lite, lite närmare till vår och sommar 😉

 • Reply Snickaregården 13 januari, 2012 at 11:23

  Tjusigt vårigt! Klart man får drömma om våren för det här gråa slasket är inge vidare trevligt.
  KRam Maria

 • Reply Bland blommiga kaffekoppar och udda pinnstolar... 13 januari, 2012 at 12:51

  Här är det oxå vår i luften. Samtidigt som vår julgran växer så det knakar med massvis av små gröna skott går jag ut i solen och plockar årets första snödroppar…

  Ha en trevlig helg…

  KRAM Karoline

 • Reply Gottegrisen 13 januari, 2012 at 12:56

  Man måste få drömma och längta lite!! Och när man hamnar här inne hos dig så känns våren ännu lite närmre. Ljusa härliga bilder!! Och så solen som skiner utanför fönstret ovanpå det!! Och så är det fredag!! Kan det bli mycket bättre?!?

  Trevlig helg!!

  //Linda

 • Reply vala 13 januari, 2012 at 13:21

  Vi har snö här och det är så vacker ,men till våren längtar jag, särskild med denna fina bilden som du bjuder på .

  Trevlig helg önskar jag .
  Kram/ Farzaneh

 • Reply Ljusa vardag 13 januari, 2012 at 13:50

  Ja det var en riktig vårbild det! Man kanske ska ta och plocka in lite björkris så man har lite små löv att glädjas åt ;o) Ha en fortsatt fin fredag den 13:e. Kram Anna (ps. kika in till mig om du vill och delta i min tävling )

 • Reply Vit dröm 13 januari, 2012 at 15:12

  drömma ska man absolut göra 🙂 Längtar också efter våren men som sagt så kommer det nog dröja ett tag till…
  Trevlig fredag till dig!
  Kramar Anna

 • Reply Camilla 13 januari, 2012 at 16:43

  Jag fick aldrig kommenterat det igår. Men jag kikade i din superfina digitala tidning. Kanonfint!!

  Jag längtar efter våren.. men jag vill också ha snö. Delad feeling. Men först snö tycker jag 😀

  Ha en mysig helg!

 • Reply Anna (Lantligt på Svanängen) 13 januari, 2012 at 17:33

  Du har verkligen lyckats samla mycket härlig vårkänsla i dina bilder! Eftersom du har en rubrik med tävlingar så får du gärna nämna den som finns på http://lantligtpasvanangen.blogspot.com/ och pågår tom 20 januari!

  Trevlig helg!

 • Reply Inspiration by Åsa 13 januari, 2012 at 18:32

  Hittade hit från fina Hillas blogg och din blogg är ju helt underbar! Jag älskar din bilder och hur du skriver, ger mig inspiration!

 • Reply Fräknis 13 januari, 2012 at 19:11

  Ja jag var faktiskt ute och knipsade en kvist från körsbärsträdet. Om ett par veckor så blommar den nog.
  Kramis

 • Reply Anna 13 januari, 2012 at 21:11

  Tack för en helt otrolig insperationskälla, DITT magasin!!
  Såå fin eran klädkammare är, av den skall jag hämta massa insperation 🙂 Jag och min man har precis samma lösning på gång, och lyckan är total, eller kanske när vi är klara 😉 just nu är det byggarbetsplats i vårat sovrum där en vägg skall slås upp.
  Tycker att tapeten är helt fantastisk, vad heter den? och om jag inte är alldeles för besvärlig skulle jag bli lyckliig om du kunde avslöja även den vackra kökstapeten 😉
  //Anna

  • Reply hildashem.se 14 januari, 2012 at 07:19

   Hej Anna! Tack för dina fina ord! Så roligt att jag kan inspirera och så kul att ni nu bygger er en klädkammare – det är verkligen en lyxig känsla. Tapeten i klädkammaren ingår i Boråstapeters kollektion Anno 1905, jag vet inte vad tapeten heter men om du kollar i den kollektionen så hittar du den. Tapeten i köket heter Soltorp och kommer från Duro.
   Lycka till med allt! 🙂

 • Reply Kanel & Cayenne 13 januari, 2012 at 22:41

  Jaaa ååhhhh vad jag också längtar efter våren! Och jo, det är i tidigaste laget att längta sådär mycket, men jag gör det ändå. Efter en obefintlig sommar och en i och för sig ganska fin höst, men med en vinter som stormar bort så tycker jag att nu kan vi väl få en lång och härlig vår istället! 🙂
  Kram Jennica

 • Reply Anna 15 januari, 2012 at 16:11

  Men vilken härlig bild! Här på Gotland har syren fått musöron även utomhus! Känns som om det blir en tidig vår i år!

 • Reply ida 22 januari, 2012 at 19:15

  Härlig kvist! 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.