lantliv, Livet, odling

Vårens stora projekt

Just nu pågår planering för fullt av vårens stora projekt här hemma. Här ska byggas en härlig, inhägnad köksträdgård så att alla grönsaker får en fin plats att växa på. Ganska mycket jobb – men det kommer att bli väldigt bra den dagen det är klart. Skisserna är gjorda. Nu är det bara att sätta igång …
… fast ibland önskar jag att det fanns en knapp att trycka på, och poff, så var allt klart.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply Svea 13 mars, 2012 at 07:02

  Har inte du heller en sådandär "poff"knapp?! JAg som trodde att alla utom jag hade en. Skulle behöva Poff i hallen, poff i arbetsrummet, poff i… Ja, det finns många ställen som skulle behöva poff. Men trädgården är fortfarande täckt av tjock vindpinad snö = is, tinar väl fram till midsommar.
  En fin dag på dig! (fick du till det där med knapparna, tygerna och limmandet igår? Är ju så nyfiken på resultatet!)
  // Sandra

  • Reply hildashem.se 13 mars, 2012 at 07:05

   Då är vi minst två som saknar en sådan knapp 😉
   Jodå, jag fick till det. Dock är den inte riktigt klar ännu (hur lång tid ska det behöva ta egentligen?) och jag lovar att visa upp den så snart den är färdig 🙂
   En fin dag till dig också!

 • Reply Stina 13 mars, 2012 at 07:10

  En köksträdgård….suck. Går det att bygga en sådan på en balkong, tro?!! 🙂

 • Reply Kia 13 mars, 2012 at 07:13

  Vad kul! En sån skiss har jag också, gjorde den i höstas. Jag har 2 odlingslådor idag men de ligger inte så bra för det är mest skugga där. Ett träd som blir bara större och större och skymmer. Så det ska flyttas, utvidgas och bli inhägnat. Mycket rådjur här som äter upp det man sätter ner. : (
  Hoppas bara det blir av nu för det är andra projekt som ligger på lur också. Ny avloppstank, göra klart staket, sätta för fönstrena m.m. Finns att göra helt enkelt!

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

 • Reply Ann-Helen 13 mars, 2012 at 07:24

  Här växte också en sådan trädgårdsskiss fram igår! Kanske ska lägga upp min också..

  Men som sagt…. Hittar du den där poff-knappen får du gärna hojta till!

  Ha en underbar dag!

 • Reply Yosofine 13 mars, 2012 at 07:45

  Haha, en poff-knapp vill jag med ha! Men bara ibland 😉

  Kramar

 • Reply MammaElva 13 mars, 2012 at 07:49

  Åh, vad kul! Poffknappen vore ju bra ibland.. jag är ganska otålig! Men man hinner ju ångra sig så många gånger på vägen och ibland är ju slitet innan ganska kul också 🙂

  Ha en fin dag!
  Kram Elin

 • Reply Min Svägerska och Jag 13 mars, 2012 at 07:57

  Ser mycket snyggt ut, ska bli kul att se när det är klart. Visst är det en hrlig känsla att odla sina egna grönsaker. Lyx är det rätta ordet.
  Kram LInda

 • Reply Marianne 13 mars, 2012 at 08:11

  Det där med trädgårdsplanering…jag har inte någon "ordning" på något här, allt känns utkastat och duttat överallt:( Kanske man skulle sätta sig ner med idéboken och göra som du:)
  Man får så mycket inspiration och smarta idéer när man kikar in hos dig:)
  Ha en fin tisdag!
  Kram Marianne

 • Reply kristina - ingen vanlig dag 13 mars, 2012 at 08:28

  Vilket spännande och kul projekt! Här har vi inte alls fokuserat på trädgården ännu, den får funka som den är tills vi är klara härinne. Men sen så!

 • Reply Fröken Kråknäs 13 mars, 2012 at 10:23

  En "poff-knapp" efterlyses! Fast jag får nog planera och genomföra projekt odlingslåda själv här under våren. Tar efter din idé och gör en skiss bara för att det såg så snyggt ut och att det nog skulle vara bra för mig.

  Kram Katarina

 • Reply fianathome 13 mars, 2012 at 11:16

  Vi verkar vara många som saknar en sån där poff-knapp. Jag hade gärna haft ett trädgårdsland – mmm härligt men jag får inse mina begränsningar..HOppas på att få köpa närodlat och giftfritt :))) Så bidrar jag med min lilla del ändå! Ha en skön dag//kram

 • Reply C 13 mars, 2012 at 11:24

  Åh vad härligt med en egen köksträdgård. Jag har också länge drömt om en, men vår tomt är på tok för liten. Kanske jag någon gång kan få ett växthus, det hade jag gillat. Lycka till med bygget jag hade nog tyckt att det var ganska rogivande och befriande att få fixa och dona så jag hoppar nog gärna över poffknappen.

 • Reply Helena, Craft and Creativity 13 mars, 2012 at 12:10

  Spännande! Härligt med egen köksträdgård! 🙂

 • Reply Beas 13 mars, 2012 at 12:39

  Det är toppenkul att planera och så änuu roligare när man kan "skörda" från sina egna mödor. Man kan knappt tro att det är sant att det kan bli så fint.

 • Reply Valentina 13 mars, 2012 at 13:08

  Здравствуйте, я вижу красивый план и вы уже желаете, видите все это.
  У меня когда-то давно была дача и я также как вы планировала … и все это давала столько удовольствия.
  пожелаю успехов, V.

 • Reply en matsked grejer 13 mars, 2012 at 13:51

  Ett litet tips jag läste någonstans och testade med monsterresultat: När jag grävde vårt köksland började jag i ena kortänden och grävde ur ordentligt åtminstone 30 djupt en liten bit av sträckan, fyllde hålet med trädgårdsavfall: löv, pinnar, växtdelar, matkompost, koskit och trädgårds-crap helt enkelt. Sen grävde jag ur nästa halvmeter, lade den gamla jorden uppepå fyllningen, fyllde i mer trädgårdsskräp i det nya hålet och arbetade mig fram halvmeter för halvmeter. Sen hällde jag ut ny jord uppepå alltihop så att bädden blev några decimeter högre än ursprungsnivån. Och jösses vad det växte. Allt i botten blev som en näringsdepå som allt eftersom förmultnade och släppte ur sig mer o mer energi. Flyttade några små förtvinade rabarberplantor dit: M-o-n-s-t-e-r-rabarber. Och det var rätt energisnålt (för mig) att gräva det eftersom nästan all jord man gräver ur läggs på rätt plats på en gång…
  Ha det fint och lycka till!
  Kram Cecilia

  • Reply hildashem.se 13 mars, 2012 at 16:27

   Wow vilka tips du bjuder på. Jag som är en amatör och nybörjare tar tacksamt emot alla tips som kan göra odlingarna bättre 🙂
   Kram Sofia

  • Reply Emm 14 mars, 2012 at 20:41

   Smart tips! det köper jag också! 🙂

 • Reply Blan betong och gammeldags pioner 13 mars, 2012 at 15:35

  HejHej vilka härliga tavlor du gör…..det blir en beställning alldeles snart när vilde Willes rum är klart ha en härlig vecka kramen från Maja

  • Reply hildashem.se 13 mars, 2012 at 16:27

   Så kul! Du är varmt välkommen när Willes rum är klart! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Annika GW 13 mars, 2012 at 16:25

  Spännande! Kommer nog att bli väldigt fint! / Annika

 • Reply A House With A View 13 mars, 2012 at 19:03

  Sååå himla kul och spännande att följa det projektet!!!! Och vilket fint foto på dig In Action:) Våra projekt kretsar kring insidan av huset ännu så länge, men snart så flyttar vi utomhus:)))

  kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

 • Reply Kirsi 13 mars, 2012 at 19:54

  Jag ska oxå göra iordning min grönsaksland i sommar. Vad tänkte du göra inhängnaden av?? =)

  • Reply hildashem.se 14 mars, 2012 at 06:11

   Vad kul att du också ska göra i ordning grönsakslandet. Vi ska inhägna det med ett vitt staket runt hela.

   Ha en fin dag!

 • Reply Titta in hos Thess 13 mars, 2012 at 21:13

  Jo tack,jag känner igen det där med "poffet"
  Tänk vad smidigt det skulle vara =)
  Hoppas du får njuta av det fina vår vädret.

  Kram Thess

 • Reply Anette Ryan 14 mars, 2012 at 09:39

  Åh vad du gör fint! Ser såå välorganiserat ut med din ritning. Jag tror att jag borde göra något sådant också snart. Vi står ju inför hösten nu och det börjar bli dags att sätta spaden i jorden för att planera inför nästa säsong. Vi har ju en hel trädgård som ska planeras så nu gav du mig en ide. Fram med papper och färgpennor!
  Förresten vilket material ska du använda runt grönsaksländet, såg lite ut som gatsten. Jag kan behöva ideer.
  Kram Anette 🙂

  • Reply hildashem.se 14 mars, 2012 at 09:56

   "Landen" kommer att vara drivbänkar, de kommer alltså vara låga träplank runt och tanken är att det ska vara några slags stenar som fungerar som gångar runt alla land. Vet inte vad det blir för sten ännu, det får vi se när vi kommit så långt 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Anonym 14 mars, 2012 at 09:54

  Vilken härlig sida du har! Jag fastnade för klänningen du har på dig när du planerar trädgården. Kan man få tips om var den är köpt? Tack! /Ninni

  • Reply hildashem.se 14 mars, 2012 at 09:58

   Hej Ninni!

   Välkommen hit! 🙂
   Klänningen har jag köpt på secoond hand men på lappen i klänningen står det att den kommer från "Me&I".

   Ha en fin dag!

 • Reply Fröken Prillig 14 mars, 2012 at 13:23

  Detta projekt ska jag spana extra efter så att jag kan följa det hos dig på bloggen!

  Låter såå himla kul! Håller också på att skissa på liknande trädgårdsprojekt mellan varven, men får inte tummen ur att genomföra något. De sista två åren har vi knappt fått ner några frön i jorden – än mindre tagit bort ogräset.. Men kanske nästa år = ) ?

  Tack igen för att du delar med dig och tack för alla fina bilder!

  /Åsa

 • Reply Emm 14 mars, 2012 at 20:46

  Jag går ju en trädgårdsdesignkurs på kvällarna och din metod har vi i läxa. men, jag gillar ju datorprogram, men där gick jag bet. Det finns inga bra. Däremot påminde en gammal vän mig om mitt gamla designmaterial troll-lera! Så nu ska jag skaffa en stor bit grön oasis, göra träden, buskar, blommor och grönsaker i trollera och modelera! Så roligt det kommer att bli!

  Okej – jag kommer att göra en som din också – för det är det som är läxan…

 • Reply Finurliga Fröken 15 mars, 2012 at 16:05

  O va roligt! Det kommer bli så fint! Kram

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.