loppisfynd

Varför är det så bra med loppis?

 

Hur ska en göra för att fynda? Får en pruta? Och vilken strategi ska en ha? Det och lite till kommer jag att prata om på Gomorron Sverige i SVT imorgon bitti. Japp, du läste rätt. Imorgon gör jag tv-debut. När de ringde och frågade om jag ville komma så sa min kropp spontant nej, men munnen den sa ja. Och att gå utanför sin ”comfort zone” är nyttigt och något jag förespråkar. Så nu blir det så.

Loppisar och second hand är så himla bra. Men jag tror att den vanligaste tanken när en tänker på loppis, är retro- och vintageprylar. Och det finns ju massor av sånt, så det är helt rätt tänkt. Men jag tycker att en ska tänka på loppis och second hand i första hand (trots att det heter second hand =andra hand) nästan oavsett vad som ska köpas. Om det är något jag behöver så kollar jag alltid begagnatmarknaden först för att se hur utbudet ser ut. Kanske finns där någon som har lagt ut ett tält, ett kameraobjektiv eller en kattbur till försäljning, som inte behöver grejerna längre efter endast en eller ett par användningar. Så snabbt slits inte grejer ut och det är ju bättre att sakerna kommer till användning än att de står och skräpar i ett mörkt förråd.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Sara 19 juli, 2016 at 07:23

  Jag har följt dig i flera år men detta är första gången jag skriver. Så roligt att de ringde dig, det ska jag inte missa. Ska sitta bänkad framför tv:n. Det känns som om jag känner dig även om jag inte gör det på riktigt. Underbar bild med alla dina loppisfynd och katten. Hejja dig!
  Kramar från Sara

 • Reply Pia 19 juli, 2016 at 15:19

  Handlar klänningar o tyger på loppis. Köper inte så mkt saker längre. Sakbantar istället. Fin klänning 😊

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 juli, 2016 at 08:36

   Jag sakbantar också, och det är så skönt. Men när jag väl behöver något är loppis eller second hand det första jag tittar på. Klänningar och tyg från loppis är toppen! 🙂

 • Reply Anna Holm 20 juli, 2016 at 10:43

  Vilken underbar klänning alltså. Såg dig på Gomorron Sverige i dag det var verkligen inspirerande. Jag fick nu chansen att upptäcka din blogg och jag kan redan säga att jag älskar den.

 • Reply Finurliga fröken 20 juli, 2016 at 10:53

  Åh va roligt! Hoppas de gick bra. Ska se om jag kan hitta klippet så jag får se dig och lyssna på vad du har för intressant att säga. Kram

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 juli, 2016 at 08:37

   Tack, jag tror faktiskt att det gick bra. Och roligt var det. Klippet finns i inlägget efter detta om du inte redan hittat det. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Jullan 5 augusti, 2016 at 20:40

  Loppis är ju bara bäst! Jag älskar loppis. Börjar också alltid på loppis. 🙂 Helt rätt av dem att fråga dig. Tummen upp!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 10 augusti, 2016 at 09:08

   Ja, loppis är verkligen så bra på så många sätt. För miljön, plånboken och ideella organisationer som kanske tjänar en slant till sin verksamhet.
   Tack snälla för din support. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.