mina funderingar

Varför bloggar jag egentligen?

Den senaste tiden har jag fått fundera en hel del på varför jag egentligen bloggar. Förra veckan blev jag intervjuad av en tjej som ska skriva ett skolarbete om bloggar och Sonja skrev häromveckan i sin blogg om att hon hade skrivkramp, detta har fått mig att verkligen tänka till om hur jag egentligen ser på mitt bloggande.

Självklart går suget för att blogga upp och ner – precis som allt i övriga livet. Visst kan det finnas dagar där man känner sig urless på hela social medier-sfären. Och visst händer det att jag funderar över hur ett liv utan blogg skulle te sig. När jag känner så där stänger jag bara av alla datorer. Tar på mig gummistövlarna, trädgårdsförklädet och går ut och lullar runt i trädgården. Eller går på café och fikar. Back to basic, för en stund.

Sedan kommer suget krypande igen. Och det jag kommer fram till är att det är övervägande roligt. Till och med ofantligt roligt. Tänk så många fantastiska tjejer jag lärt känna tack vare att jag har bloggen. Så många fantastiska möten jag fått. Så många fantastiskt roliga jobbuppdrag jag fått. Så mycket pepp och uppskattning som jag får här i min blogg får jag ingen annan stans. Jag älskar faktiskt detta. Och precis som jag skrev häromdagen, så är bloggen ett sällskap för mig, då jag sitter ensam på mitt kontor om dagarna.

Ja, jag tänkte stanna kvar här på Hildas hem ett bra tag till. Hoppas att du vill fortsätta att besöka mig och förgylla min tillvaro.

Tack!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply Petra / Popetotrora 11 oktober, 2013 at 05:51

  Bara att tänka igenom det där varförutan brukar oftast ge ny energi och lust. :
  Ha en fin fredag! Kram //Petra

  • Reply hildashem.se 11 oktober, 2013 at 06:51

   Ja, det är viktigt att reflektera ibland. En fin fredag till dig också! Kram!

 • Reply Stina 11 oktober, 2013 at 06:50

  Jag har ju ingen blogg så jag kan inte riktigt sätta mig in i den situationen men jag har ju facebook och instagram och det kan jag också tröttna på ibland. Fast, precis som du säger, så kommer suget tillbaka om man lägger ner det en stund.
  Jag är i alla fall glad över att du fortsätter blogga eftersom du tillhör min morgonrutin. Tack för det! 🙂
  Kramar Stina

  • Reply hildashem.se 11 oktober, 2013 at 06:51

   Tack snälla för att jag får ingå i din morgonrutin 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Anonym 11 oktober, 2013 at 07:20

  Härligt att du vill fortsätta vara en del av min vardag =) ! Du har en jättefin blogg & jag blir glad varje gång jag ser din länk på Facebook. Tack!
  Ha en jättefin dag!
  Kram Annalena

  • Reply hildashem.se 11 oktober, 2013 at 07:29

   Tack snälla för att jag FÅR vara en del av din vardag. Det känns stort 🙂
   Ha en fin fredag och kram!
   //Sofia

 • Reply Studio Livskraft 11 oktober, 2013 at 07:49

  Det var ju tur att skolarbetet inte satte griller i huvudet på dig som fick dig att sluta blogga 🙂 det är alltid trevligt att titta in hos dig och se vad du har på G. Dessutom är ju din blogg anledningen till att jag nu har Ugglans familjekalender som jag redan har börjat fylla i för nästa år.

  Trevlig helg!

  • Reply hildashem.se 11 oktober, 2013 at 09:50

   Men så roligt att min kalender har fått äran att organisera ert 2014 🙂
   Kram och trevlig helg!

 • Reply Sonja {Dagmars Kitchen} 11 oktober, 2013 at 07:55

  Härligt! Japp, du måste fortsätta för vi vill inte leva i en värld utan Hildas Hem 😉

  Och jag gillar ditt sätt att se bloggen som ett sällskap. När jag tänker efter så är nog min lilla Dagmar ett ganska trevligt sällskap det med 🙂

  Kram och trevlig helg!

  • Reply hildashem.se 11 oktober, 2013 at 10:39

   Tack snälla! Ja, Dagmar och Hilda är trevliga sällskapsdamer 🙂

   Kram Sofia

 • Reply Helena N 11 oktober, 2013 at 08:09

  Mig behöver du inte "tjata" på att stanna, för hos dig mår man så bra.
  Du har fått mig att tänka till mer innan jag handlar något nytt, om jag VERKLIGEN behöver det.
  Jag tänker mer innan jag slänger olika förpackningar osv, kan jag använda dem till något annat.
  Har till och med blivit mer uppfinningsrik och kreativ tack vare din och andra bloggar.
  Så jag är så glad så länge du orkar stanna finaste Sofia!
  Massa goa fredagskramar till dig.
  /Helena N

  • Reply hildashem.se 11 oktober, 2013 at 13:17

   Men Helena! Detta är ju den finaste komplimang jag kan få; att jag påverkat dig till en lite grönare vardag. Jag blir sååå glad! Tack!
   Massor med kramar till dig! 🙂

 • Reply Anna Svensson 11 oktober, 2013 at 09:05

  Jag har bara bloggat i snart ett år och ibland funderat på om jag vill fortsätta. Men svaret blir alltid att jag vill detta. Jag vill t o m försöka ta mitt bloggande lite längre.
  Du och din blogg är en av mina favoriter så det är tur att du hänger kvar,
  Kram
  //bara anna

  • Reply hildashem.se 11 oktober, 2013 at 13:19

   Så roligt att du kommit fram till att du vill fortsätta! Jag önskar dig all lycka till. Och jag blir väldigt glad av att höra att jag är en av dina favoriter. Tack! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Fru Vallmo 11 oktober, 2013 at 09:18

  Skönt att höra att du fortsätter blogga! Känns trygg!
  Ha en fin fredag
  kram

  • Reply hildashem.se 11 oktober, 2013 at 13:23

   Den fin fredag till dig också! 🙂
   Kram

 • Reply Glaver 11 oktober, 2013 at 09:20

  tack för att du stannar kvar. hämtar mycket inspiration hos dig

  • Reply hildashem.se 11 oktober, 2013 at 13:24

   Det är skäl nog att stanna kvar 🙂

 • Reply ida andersson 11 oktober, 2013 at 09:24

  Bra och intressant tanke. Jag har själv börjat blogga igen eftersom jag tappade sugen direkt men kände nu att jag behöver blogga och tycker om de. Jag vill och behöver skriva av mig och tycker om att planera och skapa inlägg. Men jag tänkte mycket på att börja igen och varför. De svåra tycker jag är att hålla de på en nivå som jag trivs med. Att göra de när det är roligt och göra det för min skull. Kram

  • Reply hildashem.se 11 oktober, 2013 at 13:25

   Ja, det gäller att hitta sin rytm, så att den passar och att det känns behagligt.
   Ha en fin helg! Kram 🙂

 • Reply Mellan skog och gård 11 oktober, 2013 at 11:41

  Det vore ju synd om du slutat precis när jag hittat hit!
  Det känns som att det här är en liten fristad där man kan få se fina saker och få inspiration utan att det blir en massa konsumtionshets. Kombinationen med blåa vasen och de gula löven är ju urtjusig till exempel!

  Kram

 • Reply Annette - MyRoseValley 11 oktober, 2013 at 18:11

  Vi alla känner nog det där tvivlet ibland. Men jag håller helt klart med. Aldrig har jag väl fått mer lovord och uppmuntran än i blogvärlden. Folk är så generösa och vilka människor jag mött från alla möjliga hörn av världen eftersom jag bloggar på engelska. Det är helt fantastiskt. Men balans är a och o. Ibland tar social media över och då blir det till en stress. Då är det viktigt att backa. Stänga av och sitta ner en stund och spela Monopol med barnen eller gå ut och rycka upp lite morötter i trädgården, sopa bort höstrlöven från farmsidan av huset eller bara ta en kopp kaffe. Ibalnd kan jag tycka tta jag "checkar av" mina sociala medias för ofta under dagen. Försöker säga till mig själv att det räcker att kolla inboxen 1 eller 2 gånger om dagen istället för 10. Men dte är svårt. Bloggande är kul men också beroendeframkallande på sitt sätt. Men vad skulle jag göra utan bloggen? Kan inte ens minnas hur det var innan. Så keep on blogging. Jag h¨nager gärna kvar en bra stund till här hos dig. Du har det så mysigt och fint.
  Annette

 • Reply Den där Victoria 12 oktober, 2013 at 06:29

  Du är en inspirationskälla Sofia, så jag är glad att du bloggar och att du tänker fortsätta med det!

  Kram Victoria

 • Reply Maria-Snickaregården 12 oktober, 2013 at 15:02

  Det låter bra att du tänker stanna hos oss ett tag till. Även om jag varit dålig på att vara ute i bloggvärlden i höst. Så nu ska jag läsa ikapp.
  Ha en fortsatt trevlig helg
  Kramar Maria

 • Reply Signe 12 oktober, 2013 at 16:16

  Jeg er helt enig!
  Lysten går opp og ned, men alt i alt så er det veldig kos med blogg 🙂

  Finfin lørdag til deg
  //Signe

 • Reply Gabriella 12 oktober, 2013 at 20:54

  Så roligt att du vill fortsätta blogga! Man ska ju göra det man känner för, det ska finnas lust för att man vill skapa. Men det glädjer mig att du vill fortsätta här så jag får inspireras:)
  Kram

 • Reply Evelinas Ekologiska 13 oktober, 2013 at 11:08

  Vilken fin blogg 🙂

  /Evelina – Evelinas Ekologiska

 • Reply Ester ❤ ett kreativt liv 13 oktober, 2013 at 16:18

  Det är roligt för oss att du kommer att fortsätta att blogga! Precis som du skriver, så går ju allt i livet upp och ner, och man får helt enkelt ta sig en tankeställare ibland för att reflektera över vad man sysslar med. 🙂 Jag håller i bloggandet också även om det blir mer vissa perioder och mindre under vissa. Kram

 • Reply Livsrum 13 oktober, 2013 at 19:48

  Det vore tråkigt om du slutade 🙂

 • Reply Runge form - Karin 13 oktober, 2013 at 20:35

  Skönt att höra, det är så inspirerande att titta in här! Ha en skön vecka //Karin

 • Reply Pysselbolaget 14 oktober, 2013 at 07:23

  Ja! Ett besök på Hildas hem är en härligt del i min morgonrutin. Sluta aldrig!

 • Reply Queen of Kammebornia 14 oktober, 2013 at 21:16

  Så klart jag vill!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.