klänningar, mina funderingar

Varför så dystert?

Häromveckan satt jag på centralstationen i Göteborg och hade en timma över, så jag passade på att göra något av det som jag älskar mest, men som jag sällan får chans till; att titta på folkmassan som susar förbi. Det är underbart att se alla människor som är på väg till och från olika destinationer. Jag funderade över vilka de är, var de kommer ifrån och vart de ska. Mestadels var det personer klädda i alla nyanser av svart eller möjligtvis mörkbrunt eller mörkgrått. Men så bland alla dessa mörka gestalter så dök det ibland upp några färgglada personer och jag märkte hur det gjorde mig glad på ett undermedvetet sätt. De där färgklickarna var som små ljusglimtar i ett stort mörker.

Jag var tidigare en sån där svartklädd person som gärna ville men aldrig vågade att bli färgglad. När jag öppnade min garderob så var där 40 nyanser av svart. Så deppigt, vet jag att jag tänkte, och tog mig i kragen och påbörjade därför mitt projekt mot en mer färgrik garderob. Jag införde förbud för mig själv att köpa något som var svart, brunt, mörkblått eller grått. Det har tagit några år, och än är jag inte ”klar” men idag är det undantagen som är mörka i min garderob. Ju mer färg jag har desto mer färg vill och vågar jag ha och, det är så jag tänker när jag letar efter mina mönstrade och färgrika klänningar på second hand. Färgernas påverkan är stor på mig, och gör mig samtidigt väldigt glad.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Den där Victoria 6 februari, 2014 at 07:26

  Bra där! Jag gillar verkligen din färgglada stil och garderob.

  Kram

 • Reply Eva Lundberg 6 februari, 2014 at 07:36

  Vad kul att läsa om dina iakttagelser och din "förvandling" ; )
  Har faktiskt själv börja lägga märke till samma mönster hos mig själv: Mest svart, brunt, grått och mörkblått i garderoben – trots att jag älskar färg… Känner att det är nog med det nu, och dags att plocka in mer färg även i den!

  • Reply hildashem.se 6 februari, 2014 at 07:45

   Ja, vad roligt. Stort lycka till! Hejja! Hejja! 🙂

 • Reply Pysselbolaget 6 februari, 2014 at 08:04

  Du är för härlig! Jag ska också älska färg, men kör på formgivarsvart så länge 😉

  • Reply hildashem.se 7 februari, 2014 at 07:15

   Haha, jo svart är ju en typisk formgivarfärg egentligen.

 • Reply Helena N 6 februari, 2014 at 09:03

  Jag försöker att klä mig så färgglatt som möjligt (även om jag inte kommit så långt som till din härliga garderob), och alla blir verkligen superglada när man har riktiga färgklickar på sig.
  Så visst är det konstigt, att alla klär sig så mörkt och svart…
  Mer färg åt folket!
  Kramis Helena N

  • Reply hildashem.se 7 februari, 2014 at 07:16

   Ja, man får verkligen många glada reaktioner! 🙂
   Kram

 • Reply Helena N 6 februari, 2014 at 10:30

  Hej igen! Träffade förresten din gamla gymnasiekompis Andreas idag. Vi pratade lite om hur lustigt det är med Facebook, och hur det brett ut sig. Man blir alltid så nyfiken när två FB-vänner från helt skilda världar, från min synpunkt sett, känner varandra 🙂
  Kram igen
  /Helena N

  • Reply hildashem.se 7 februari, 2014 at 07:16

   Vad kul! Du får hälsa honom så gott om du träffar honom igen 🙂

 • Reply Maria 6 februari, 2014 at 14:01

  Så är det, men jag är en sån där dyster person som helst har svart eller grått. Mest för att jag inte gillar/ är så bra på att matcha och lägga tid och pengar på en smart garderob.
  KRAM

  • Reply hildashem.se 7 februari, 2014 at 07:17

   Huvudsaken är att det känns rätt för en själv 🙂
   Kram

 • Reply Ester ❤ ett kreativt liv 6 februari, 2014 at 14:05

  Det där är så sant! Det är så tryggt och säkert med svart, så garderoben fylls snabbt med mörka plagg men precis som du så försöker jag kliva utanför bekvämlighetszonen och köra på mer färger! 🙂 Ha en fin dag!

  • Reply hildashem.se 7 februari, 2014 at 07:18

   Ja, det är verkligen tryggt och säkert. I vissa sammanhang, där jag inte vill sticka ut, klär jag mig också i dova färger 🙂
   Fin dag till dig också!

 • Reply AnnaA 6 februari, 2014 at 15:42

  Så härligt med färg! Fler borde våga, speciellt i vårt just nu så gråa land. 🙂

  • Reply hildashem.se 7 februari, 2014 at 07:19

   Ja, just nu när solen knappt visar sig är det toppen att kunna färga tillvaron med sina kläder 🙂

 • Reply Elin Hagberg 6 februari, 2014 at 18:33

  Jag älskar färg men jag måste säga att just vinterkläder så föredrar jag mörkare färger. Vackra grå nyanser är nog favoriten, svart känns för kallt. Brunt är fint men jag hittar sällan fina bruna ytterkläder. Nu har jag två mörkblå vinterjackor som jag trivs bra med och en poncho i mörkblått och lila som jag använder på vintern men jag funderar på att byta ut den ena jackan och då blir det nog en ljusgrå jacka/kappa för det längtar jag riktigt efter att ha. Jag har dock gärna färgglada mössor och sjalar till mina lite dovare jackor.

  • Reply hildashem.se 7 februari, 2014 at 07:23

   Jag håller med dig … årstiden styr helt klart färgvalen. Även för mig, så här års väljer jag svarta strumpbyxor istället för gula, rosa eller blå. Men snart är det vår och då blir det ännu mer färg 🙂

 • Reply Helena Milton 6 februari, 2014 at 19:24

  Jag är allergisk mot svart, tycker faktiskt det är enormt fantasilöst hur snyggt det än kan vara. Jag har färg, jämt i princip. Svart kan givetvis kombineras med/brytas av mot andra färger och blir då något helt annat. Det helsvarta dock har jag mycket sällan, så gott som bara när det ska vara riktigt fint. Då har jag "den lilla svarta" med ett stort färggrant smycke till som accessoar.

  Ha en fin helg färgglada du!

 • Reply Maria-Snickaregården 6 februari, 2014 at 19:31

  Det där har jag också lagt märke till, att de flesta är så mörkt klädda. Jag har precis börjat mitt projekt mot färggladare kläder så jag har i vinter haft en alldeles röd jacka. Röd.. kände mig som ett stoppljus först. Men det går faktiskt lättare och lättare. Så nu blir det att hitta något mer glatt. 🙂
  Kram Maria

 • Reply Gabriella 7 februari, 2014 at 20:11

  Jag tänkte faktiskt på det där med färg på kläderna senast igår när jag var på väg till jobbet. För mig gör det otroligt mycket med en färgklick som lyser upp, så härligt! Det gör mig glad och jag har nog alltid använt färg. Men ibland kan det vara fint med lite sobert svart men då adderar jag alltid nån form av färg på armband, nagellack eller så:)

 • Reply maria at inredningsvis 11 februari, 2014 at 15:31

  Jaa visst är det konstigt att alla klär sig svart fast det även är mörkt ute 🙂 men som tur är brukar Svenskar bli mer färgglada på vår/sommar. Kanske är det helt enkelt vädret som speglar av sig i garderoben.

  Jag önskar dig en färgglad vecka söta Sofia 🙂

  LOVE Maria at inredningsvis – inredning it's, Swedish for decor 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.