odling

Växthusodling om vintern

Man tänker så mycket som tyvärr inte alltid blir gjort. Förra året tänkte jag att jag skulle odla sallad i växthuset på vintern … men det blev aldrig så. Förutom att det delvis berodde på ren och skär lättja så måste jag också få skylla på att växthuset fick några krossade rutor i stormen i vintras och att det därför inte höll värmen på samma sätt. Men mest var det nog lathet och brist på inspiration.

Men nu har maken lagat de trasiga rutorna och solen har återvänt och det känns som om odlingsinspirationen är på rätt väg igen. Jag ställer ut mina småplantor på dagarna så att de ska få så mycket ljus som möjligt och inte bli långa och rangliga inomhus i värmen – som de lätt blir annars. Kanske kan jag dessutom hinna med en omgång sallad i lådorna innan tomater och paprika ska ner i dem på riktigt.

 

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ester - ett kreativt liv 17 mars, 2015 at 08:57

  Åh vilken dröm det vore att få ha ett växthus! Men om jag får det någon gång i framtiden så gissar jag på att det är lätt att hamna i "mycket snack – lite verkstad" fällan. 🙂

  • Reply hildashem.se 18 mars, 2015 at 06:40

   Ja, det är väldigt lätt hänt. Men igår eftermiddag sådde jag faktiskt några rader sallad där så kanske hinner det komma upp lite färska blad innan det är dags att plantera ut de stora plantorna. 🙂
   Håller tummarna för att du "får" ett växthus någon gång 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.