loppisfynd

Veckans loppisfynd

Nu var det otroligt längesedan jag körde Veckans loppisfynd och det är flera av er som efterfrågat det. Så idag är det dags igen. Förra lördagen var jag på en loppis och lyckades komma över dessa underbara burkar. Jag har i många år tyckt att just CAP-burkar är så snygga och velat ha en egen. Oftast har de varit ganska så dyra när jag har hittat dem, ett par hundra för en lite burk och det tycker jag inte att de har varit värda. Dessa fick jag till fyndpriset 40 kr/st och det roliga var att det var två olika nyanser på dem. Jag trodde att den bara fanns i en blå nyans, men tydligen fanns den också i turkost. Vilken lycka för en turkos-älskare, som mig.

Men vad betyder CAP, egentligen? Jo, det står för Claes August Pettersson, som grundade Franska Konfektfabriken i Göteborg år 1895. Han måste ha haft ett väldigt gott öga för design den där Claes August. För burkarna är otroligt snygga.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply Jenny 4 maj, 2012 at 06:13

  Riktigt fina, och dessutom alltid kul med ett bra pris 😉
  Ha en härlig fredag, kram Jenny

 • Reply Sofie 4 maj, 2012 at 06:16

  Väldigt snygga, gillar båda men den turkosa extra mycket.
  Jag och mamma tänkte åka på en loppisrunda till Moheda/Växjö, då står plåtburkar av olika slag högst upp på listan tillsammans med blå/vitt porslin.

  Ha en fin helg 🙂

  Sofie

 • Reply camilla 4 maj, 2012 at 06:32

  Riktigt snygga.. Jag älskar att gå på loppisar.. gör det dock väldigt sällan och har inte det där riktigt "loppis-ögat" för fina fynd, utan brukar gå därifrån tomhänt..

  trevlig helg..

 • Reply Svenska Blomsterbloggar 4 maj, 2012 at 06:36

  Visst är dom turkosa snygga! jag har 2 st som jag till min lycka hittade i mina föräldrars källare och som pappa tyckte var "skräp" !!?? Även mina 2 turkosa är i lite olika nyanser, lite charmigt! Ha en skön helg! Kram Emelie

 • Reply Aquilejans 4 maj, 2012 at 07:17

  Jättefina, jag längtar också efter att få tid till att åka på loppis:)

 • Reply Victoria - Elvira Spekulerar 4 maj, 2012 at 07:25

  Såååå snygga burkar, ett riktigt kap.

  Ha en fin fredag

  Kram Victoria

 • Reply Vita möbler och barnbus 4 maj, 2012 at 07:47

  Hihi,du har verkligen en förmåga att få mig att vilja ha saker som jag inte ens visste fanns ;-D

  Super fina är dom!!!

  Ha en härlig helg
  Kram//Anja

 • Reply lisasvilja 4 maj, 2012 at 08:19

  Mycket snygga fynd, speciellt den turkosa! Kram

 • Reply Mia 4 maj, 2012 at 08:42

  Dom är ju så fina! Har själv en som jag ärvde efter min farmor, konstigt nog var det ingen annan som var intresserad av den när vi gick igenom huset. Den hade antagligen hamnat på tippen om jag inte räddat den. Dessutom var den full med gamla roliga knappar, en riktig guldgruva för en pysslare som mig. Och det alldeles gratis!

 • Reply Mia 4 maj, 2012 at 08:43

  Dom är ju så fina! Har själv en som jag ärvde efter min farmor, konstigt nog var det ingen annan som var intresserad av den när vi gick igenom huset. Den hade antagligen hamnat på tippen om jag inte räddat den. Dessutom var den full med gamla roliga knappar, en riktig guldgruva för en pysslare som mig. Och det alldeles gratis!

 • Reply Mia 4 maj, 2012 at 08:43

  Dom är ju så fina! Har själv en som jag ärvde efter min farmor, konstigt nog var det ingen annan som var intresserad av den när vi gick igenom huset. Den hade antagligen hamnat på tippen om jag inte räddat den. Dessutom var den full med gamla roliga knappar, en riktig guldgruva för en pysslare som mig. Och det alldeles gratis!

  • Reply Mia 4 maj, 2012 at 20:23

   Hoppsan! Det var inte alls min mening att spamma… :-/

 • Reply Bruno och Mig 4 maj, 2012 at 09:25

  Vilken underbar bild du tagit. Jättefin!!
  Jag har hittat flera CAP-burkar när jag städade här i huset efter farmors bortgång. Har inte vetat vad bokstäverna står för, eller vart burkarna kommer i från. Det var en rolig överraskning att få lite historia kring de blåa fina.

  Ha en skön fredag
  Kramar L

 • Reply Anonym 4 maj, 2012 at 09:42

  Tack för upplysningen har heller inte vetat vad CAP stod för. Har också en sån burk som står i ett skåp,kanske dags att ta fram den igen. 🙂

  Önskar en trevlig helg!
  Eggvenabo´n

 • Reply Maja Möbler.se 4 maj, 2012 at 11:29

  Jättefina burkar! Det som är så kul med loppisfynd är ju att det alltid är fynd på något sätt. Jag har sprungit på loppis rätt mycket de senaste veckorna och jag bara ler när jag tänker på mina brickor, det lilla glaset, krocket-spelet och gungstolen. Så glad blir jag aldrig av att handla i en vanlig affär. Trevlig helg!

 • Reply Jenny 4 maj, 2012 at 11:29

  Vad lustigt, jag har också varit ute efter såna burkar men hittade inga till överkomligt pris. Så var jag på en veteranmarknad, och plötsligt fanns det två stycken i olika nyanser, precis som dina, och till ungefär samma pris. Jag slog till på båda men gav bort en till en kompis sen. Visst är de fina!

  Ha en bra helg,
  Jenny

 • Reply creando 4 maj, 2012 at 11:34

  Vilka fynd! Skulle jag också vilja hitta, men de gånger jag har gjort det är de (precis som du skriver) svindyra! Och då blir jag lite sur och lägger tillbaka dem. Loppis ska vara billigt. Annars får det vara.

  Ha en fin fredag!
  Kramar

 • Reply Linneskåpslycka 4 maj, 2012 at 11:59

  Såå fina loppisfynd du gör:)
  Färgen är så fin på dessa burkar.

  Önskar dig en fin helg:)
  Kraam

 • Reply Mitt liv som förskollärare 4 maj, 2012 at 12:15

  Visst är de ljuvliga, jag vil också ha. Har endast sett rostiga ex, men kanske finns det en som bara står och väntar på mig på auktionen på söndag.)
  Ha en trevlig helg.
  Kram/
  Berit

 • Reply Sötmonstret! 4 maj, 2012 at 12:27

  Min mamma har ett fat i samma serie som skålen du har blomman i 😉 ett trårtfat tror jag det är! ;o

 • Reply Helena, Craft and Creativity 4 maj, 2012 at 13:06

  Härliga burkar, fantastiskt fynd och en helt ljuvligt snygg bild! Trevlig helg på dig! Från en turkosälskande pysseltok till en annan. 🙂

 • Reply Marianne 4 maj, 2012 at 14:08

  Vilket fynd:)-kanonfina!
  Hoppas jag också gör något fynd i helgen då jag ska på en runda!
  Ha en härlig fredagkväll!
  Kram Marianne

 • Reply wilmaharju 4 maj, 2012 at 14:27

  Jag älskar såna burkar! Vi har runt fem stycken hemma 🙂 och dom finns inte bara i blåa nyanser, vi har två stycken röda/rostbruna 😉

 • Reply kungen o majkis 4 maj, 2012 at 14:29

  Fantastiskt snygga burkar måste jag säga. Och du, Helena har nog inget emot att vi bor båda hos henne. Så trevliga tjejer liksom. Och det är ju egentligen bara ett enda litet rum vi ockuperar. Vad trevligt vi ska ha. *tar med en flaska vin och lite brieost*

  • Reply hildashem.se 4 maj, 2012 at 14:33

   Haha! Nä, hon kan omöjligt ha något emot det. Det vore ju supertrevligt! *tar med en korg med godsaker i form av sju sorters kakor*

 • Reply Marika 4 maj, 2012 at 15:50

  Vilka fina! Såg ditt inlägg och var tvungen att buda hem en burk till mig själv. 😉

  • Reply hildashem.se 4 maj, 2012 at 15:51

   Haha! Kul att jag kunde inspirera dig till ett burkköp 🙂

 • Reply Annika GW 4 maj, 2012 at 17:13

  Så kul! Sådana burkar hade min gamla mormor. / Annika

 • Reply FaB Keramik 4 maj, 2012 at 17:19

  Ja jisses de är snygga Cap-burkarna, bra köp! Kram från busy-frida – har tänkt ringa dig i flera dar nu men någonting har hela tiden kommit emellan – måste ju ha gott om tid då 😉
  Kram kram

  • Reply hildashem.se 4 maj, 2012 at 19:56

   Ja, det var längesedan nu. Längtar tills vi hörs, vi har massor att avhandla 🙂
   Kram

 • Reply House number 11 4 maj, 2012 at 18:27

  Vilka finfina burkar! Lycka!
  Kram Jenny

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.