Bami goreng är indonesernas motsvarighet till pyttipanna. Den lite mer kända Nasi goreng är egentligen samma sak fast med ris istället för nudlar. Och precis som med vår svenska pytt-i-panna så kan man stoppa i lite av varje. Så jag tog lite vad som fanns i kylskåpet och testade. Jag älskar asiatisk mat och detta var inget undantag. Snabbt gick det också. Så här gjorde jag min, men det är helt fritt fram att improvisera och byta ut vissa grejer mot det du har istället.
Vegetarisk bami goreng
200 g tzay (eller annat “vegokött”)
2 portioner nudlar
2 st gula lökar
2 st paprikor
5 dl strimlad vitkål
3 klyftor vitlök
1/2 chilifrukt
4 msk olja
1 msk soya
1 msk hoisinsås
1 dl vatten
4 tsk curry
3 tsk paprikapulver
2 tsk soja
1 knippe salladslök
2 ägg
Gör så här
Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
Stek äggen i en stekpanna och lägg dem på en tallrik vid sidan av och strimla dem.
Tina och skär tzayen i lite mindre bitar. Stek dem gyllenbruna i wokpanna.
Koka nudlarna. Tillsätt den hackade paprikan, gullöken och strimlade vitkålen i lite olja tillsammans med den wokade tzayen.
Värm en stekpanna till medelvärme med oljan. Tillsätt pressad vitlök och den finhackade chilin. Strö över curry, soja, paprikapulver, hoisinsås och ev lite salt. Häll över vattnet när det börjat tjockna. låt det puttra ihop till en härlig sås. Lägg i nudlarna i wokpannan tillsammans med de strimlade äggen samt den hackade salladslöken och häll sedan över såsen i wokpannan. Rör runt så att allt blandas. Servera.
//Sofia ♥
Fler tips på recept hittar du på min sida med vegetariska recept.
8 Comments
Ser gott ut
Tack! 🙂
Jag testade det där i helgen och det blev väldigt gott. Dock bytte jag ut några av ingredienserna för att utnyttja det jag hade i kylskåpet. Kommer att göras fler gånger 🙂
Vad kul att höra. Det är verkligen smidigt att man kan byta ut och ta det man har 🙂
Mums, vad gott det lät! Det får jag testa någon gång, jag älskar ju också asiatiskt!
Kram Jennica
Ja, asiatisk mat är underbart 🙂
Ha en fin dag!
Kram
[…] 6. Vegetarisk bami goreng […]
Smakade fantastiskt. Bästa jag ätit nån gång.
Älskar dig och dina recept.