Uncategorized

Vegetarisk inspiration

Jag är vegetarian och har varit det i över 30 år. Om ni vill veta varför kan ni läsa om det här. Jag lagar en del mat men aldrig efter recept, jag kan inspireras av recept men jag är helt inkompetent när det gäller att följa dem. Ni är många som hör av er till mig om just önskemål om tips på vegetarisk mat vilket gör mig glad eftersom vegetarisk mat är både hälsosamt och i synnerhet bättre för miljön än kötträtter. Jag tänkte därför nu tipsa så gott jag kan på sidor där ni kan hitta vegetarisk inspiration.

Mina vegetariska recept

Annas gröna kök
Våra oköttsliga lustar
Jävligt gott
Vegetariskt.com
Vegetariska recept på Hitta recept

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Fru Vallmo 5 september, 2012 at 06:26

  Tack för tipset! Här hemma kör vi ju köttfria måndagar! Och då är det jättekul med nya recepter!

 • Reply vegoinspira 5 september, 2012 at 06:54

  Tack för tipset, det var en där jag missat!

 • Reply Ebba Mattsson 5 september, 2012 at 06:55

  Vilket fint vegocollage, ser smarrigt ut!
  happy onsdag.

  kram

 • Reply MammaElva 5 september, 2012 at 07:05

  Bra tips! Är inte vegetarian men varför äta kött jämt? Min bror är vegan och har är superduperduktig på att laga mat! Folk blir liksom skraja och misstänksamma såfort de hör att maten är vegansk. Men han bjuder alltid på den bästa maten! Och äter som en häst 🙂 Hihi.
  Ha en fin dag! kram

 • Reply Vitsippan 5 september, 2012 at 07:24

  Hejsan Sofia !

  Ja så bra, då kan jag få fler uppslag,till min gröna kost.Äter kyckling och fisk då och då, men mest blir det bara grönsaker.
  Provade Hälsan kök, vegetariska biffar med olika fyllning.De är inte lika mättande som min zuccihinipytt.Bör inte äta aubergine för den drar åt sig fettet, som jag ska undvika.Synd för jag stekte dem lätt i skivor och hade en en gratinstuvning ovanpå +ost. läckert.

  Ska verkligen ta del av Dina recept.

  Kram Mi

 • Reply Sofia 5 september, 2012 at 08:22

  Tack snälla Sofia för tipsen : ) Ha en underbar höstdag kram Sofia på jobbet i Tidaholm

 • Reply EM 5 september, 2012 at 08:50

  Tack för tipsen! Jag är inte vegetarian, men när jag kommer igång med min nya mathållning så ska jag äta mycket grönsaker i olika former, har jag tänkt mig.
  Så nu kan jag verkligen fundera och planera och skriva recept (jo jag behöver nog…) inför nästa vecka, då jag får börja äta LUNCH! Längtar,,,
  kram elsamarianne

 • Reply Marianne 5 september, 2012 at 10:26

  Tack för tipsen!
  Vi har tänkt försöka bli lite duktigare på det där med att byta en eller två dagar i veckan till vegetariskt så det här var kanon!:)
  ps….nu har vi hittat första mördarsniglarna hos oss, vi som klarat oss så länge:(
  Ska kika igenom dina inlägg om det igen så jag kan mota dom i tomtgräns;)
  Kram

 • Reply Angela 5 september, 2012 at 10:52

  Tack för tipsen! Jag är också vegetarian sedan 14 år tillbaka av ungefär samma anledning som du ( bara det att det tog några år till för mig att inse vad som låg på tallriken, haha) Skämt åsido, kött har aldrig tilltalat mig. Detta passade perfekt då jag dom senaste veckorna gjort ett löfte till mig själv att börja laga mer mat här hemma (för det mesta är det mannen som lagar maten och jag står för efterrätten). Nya matlistor med nya maträtter och fylla kylarna är det som står på tur.
  Tack för en helt fantastiskt vacker och inspirerande blogg!

 • Reply Ebba Mattsson 5 september, 2012 at 11:05

  Vilket härligt minne du delade med dej av på min blogg :O) tack!

  Ha det gott
  Ebba

 • Reply Annes vita rum 5 september, 2012 at 12:34

  Hej
  kul att läsa… jag är vegetarian sedan 20 år tillbaka,har inte smakat en köttbit sedan den dagen jag bestämde mig,Men jag lagar kött till familjen,och jag äter av nån konstig anledning fisk.Det började jag äta när jag slutade äta kött.
  ha det gott/Anne

 • Reply Signe 5 september, 2012 at 17:00

  Nam nam, det ser så godt ut alt sammen 🙂

 • Reply Tyg och otyg 5 september, 2012 at 18:18

  Tack, alltid kul med fler tips, även om jag kör samma tillvägagångssätt som du, inspireras av recept men freestylar mest. 🙂
  En fråga, typsnittet på bilden, det är så snyggt tycker jag – vad heter det och finns det att ladda ner någonstans?

  • Reply hildashem.se 6 september, 2012 at 09:09

   Typsnittet heter Channel och det finns säkert att ladda ner någonstans. Googla vettja! 🙂

 • Reply Hanna 5 september, 2012 at 19:46

  ser gott ut.
  Ha en fin kväll.
  Kram
  Hanna

 • Reply Helena, Craft and Creativity 5 september, 2012 at 20:12

  Härliga bilder och bra inspiration! Tack!

 • Reply Anna 9 september, 2012 at 19:10

  Vi äter också vegetarisk och jag gör en månadsmeny varje månad på bloggen där man kan hitta recept och inspiration!
  Kanske kan du hitta något du gillar!
  http://husprojektet.bloggplatsen.se/2012/09/03/8571508-manadsmeny-for-september/

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.