vegetariskt

Vegetarisk tikka masala

vegetarisk tikka masala

 

Jag är en riktig sucker för indisk mat. Det är så mycket smak i den och jag älskar styrka och smak i mat. En vanlig indisk rätt är tikka masala, som vanligtvis brukar vara med kyckling, men eftersom jag är vegetarian så testade jag att göra den med tofu och lite andra ingredienser som jag hade hemma istället. Jag gillar ekologisk mat och använde mig bara av eko-varor eller egenodlat. Jag tycker att man ska välja ekologiska alternativ i största möjliga mån för att slippa onödiga gifter i maten, vara snällare mot miljön och främja en bättre djurhållning.

Tofu tikka masala

3-4 portioner

1 paket tofu (jag hade marinerad hemma men naturell går säkert lika bra)
1 burk krossade tomater
1 röd lök
1 vitlök
1 liten squash
1 knippe mangold
1 knippe persilja
3 dl grädde
4 msk tikka masala curry pasta
salt och peppar
ris

Hacka löken, squashen, mangolden och persiljan i mindre bitar. Skär tofun i tärningar och lägg dem lite smör i stekpannan så att de får färg på alla sidor. Tillsätt vitlöken, den röda löken och sedan resterade grönsaker. Rör sen tikka masala-blandningen och efter det de krossade tomaterna. Blanda väl och låt puttra en liten stund. Rör sist ner grädden samt salt och peppar. Smaka av.
Servera det tillsammans med ris (om du vill få en sån där rund och tjusig hög, lägger du bara riset i en kaffekopp/liten skål och vänder upp och ner) lite färsk persilja samt en klick turkisk yoghurt. Detta var en riktig höjdare och kommer att göras många gånger här hemma.

Fler tips på recept hittar du på min sida med vegetariska recept.

//Sofia ♥

 

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Anonym 21 augusti, 2013 at 06:21

  Låter jättegott! Ett tips för att göra det hela ännu klimatsmartare är att byta ut riset mot matvete =) Ris är ju ett av världens mest besprutade livsmedel & har ju också fraktats långt…men jag vet…det är ju gott =)…
  Ha en fin dag!
  Annalena

  • Reply hildashem.se 21 augusti, 2013 at 06:24

   Absolut! Bra poäng. Nästa gång blir det med matvete 🙂
   En fin dag till dig också!

 • Reply medvetenminiebba 21 augusti, 2013 at 07:44

  en gång till… MumsMums å smarrsmarr 😉 Gillar också indiskt.

 • Reply Emel Sevren Pınar 21 augusti, 2013 at 07:46

  woowwwww…super…

 • Reply Färgflickan Esmeralda 21 augusti, 2013 at 09:32

  Både ser och låter fantastiskt gott, ska prova!

 • Reply Hanna 21 augusti, 2013 at 17:27

  ser så gott ut.
  Ha en fin kväll.
  Kram
  Hanna

 • Reply Queen of Kammebornia 22 augusti, 2013 at 06:48

  Åh, vad gott!!!

 • Reply Jennica... 22 augusti, 2013 at 15:28

  Vilket bra tips – det ska jag minsann prova! Men det får bli i helgen…. 🙂
  Kram!

 • Reply Johanna 22 augusti, 2013 at 20:30

  Jag gillar oxå mat med smak & styrka & skulle gärna äta mer vegetariskt,tack för tipset mao!Varm hälsn

 • Reply Tyg och otyg 23 augusti, 2013 at 11:42

  Min indiska favorit är Palak Paneer, det har jag gjort hemma med tofu istället för osten enligt ett recept från Coop (tror jag). Blev också mycket bra, så det är ett tips till nästa indiska middag. 🙂 Ha en fin fredag och grattis på bröllopsdagen!

  • Reply hildashem.se 23 augusti, 2013 at 11:44

   Åh, tack för tipset. Det ska jag lägga på minnet och testa 🙂

 • Reply Linnéas butik 26 augusti, 2013 at 07:50

  Jag gillar också indisk mat. Den är så annorlunda. Din tallrik gör mig så hungrig. Härligt.
  Linnéa

 • Reply En lång lista om mat - Hildas 11 augusti, 2016 at 08:27

  […] Vad är din paradrätt? Eftersom jag verkligen gillar kryddig mat får det bli min vegetariska tikka masala. […]

 • Reply Karin 13 maj, 2017 at 08:46

  Testade igår, gott! Fast tyckte inte tofun tillförde så mycket, nästa gång blir det nog gröna linser istället! Speciellt tack för ris-tipset, det blir ju mycket snyggare så fick beröm från fästmannen 😉

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 18 maj, 2017 at 07:22

   Vad roligt att du testat! 🙂
   Tofu kan vara svårt. Ibland blir den helt meningslös och ibland perfekt. Bra tips om de gröna linserna, det kan jag tänka mig att testa nästa gång istället för att riskera en menlös tofu. 😀

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.