Om mig och bloggen

Hej!

Det är jag som är Hilda, fast egentligen heter jag Sofia. Sofia Brolin. Helt ologiskt, jag vet men min mormor hette Hilda och jag älskar det namnet. Därav blev det Hildas som namn på bloggen.

Bor (och har bott): Göteborg (Lidköping, Alingsås, Halmstad, Sollebrunn och Främmestad)
Familj: Maken Mattias 
Ord som definierar mig: minimalist, social nätverkare, vegetarian, gottegris, framtidsivrare, nyfiken, riskbenägen, djurkär.
Saker jag älskar: färgglada klänningar, djur, vandringar, hållbarhet, goda samtal, delningsekonomi, upptäcka nya platser, möta nya människor

Förändring är ett ord som jag ständigt bär med mig. Jag har gått från att vara en notorisk samlare till minimalist (här kan du läsa om min minimalism). Jag har gått från superpysslare till icke-pysslare. Och hösten 2017 gjorde jag och min man en stor förändring i livet. Som självskrivna lantisar sålde vi vårt stora hus på landet för att flytta till en lägenhet i stan. Varför vi gjorde det? För att lösgöra oss från att fastna i rutiner som rullar på år efter år. Vi var nyfikna på något helt annat och lite okänt. Och det blev vårt första steg på resan som går ut på att upptäcka och ta för sig av livet. Vi försöker att leva livet så enkelt och njutbart som möjligt. För varför ska man göra det komplicerat när det kan vara enkelt?

Vad gör jag?

Jag är en egenföretagande grafisk formgivare och illustratör med egen webbshop (barntavlor.se) där mina egna illustrationer och personifierade posters finns.
I mitt företag Hilda of Sweden formger och illustrerar jag grafiska projekt för stora och små företag. Du är alltid välkommen att höra av dig.

Tidigare var jag en anställd Art Director som gick och drömde om mitt eget företag. Till slut tröttnade jag på drömmandet och tog tag i saken och sade upp mig. Rakt ut i ovissheten! Sedan 1 oktober 2010 är jag min egen chef och jag älskar det livet. Nästa steg är att bli än mer oberoende och fri. Hur det kommer att yttra sig får du se genom att följa bloggen.

Vad handlar bloggen om?

Hildas passar dig som gillar minimalism, enkelhet och frihet i livet, ibland skriver jag även om företagande, hållbarhet, och så några vardagsäventyr. Och det skadar inte om du gillar katter på bild, för det figurerar ofta sådana på mina bilder.

Några kuriosalänkar

Jag tycker att vi borde säga skit samma oftare.

Jag berätta om min upplevelse om det här med alkohol och normer.

Innan jag blev minimalist hade jag massor av saker, här skriver jag om 22 saker du kan börja med att rensa ut.

Mitt allra mest populära inlägg här på bloggen är min spenatsoppa. Det är tydligen i topp på Google då en söker på god spenatsoppa.

Jag funderar över vad som egentligen är bra att ha.

Vill du kolla på det jag gjort i media kan du kolla min media-sida.

Oavsett varför du är här eller hur du hittat hit så är du varmt välkommen!

//Sofia ♥

 PS. vill du kontakta mig kan du göra det på sofia@hildaofsweden.se, du hittar mig även på Linkedin.

Hildas hittar du på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Bloglovin’

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

29 Comments

 • Reply Anonym 14 januari, 2012 at 16:37

  oj vilken blogg! jag skulle leta efter en fin bild på små pelargoner och hamnade här hos dig bland färgglada barntavlor, vackra tapeter och en himla massa inspiration! tack snälla för att du delar med dig av allt ditt fina. Jag kommer tillbaks:) vänliga hälsningar Julia

  • Reply hildashem.se 16 januari, 2012 at 11:08

   Tack Julia för dina fina ord. Så kul att du halkade in här och gillade det. Du är varmt välkommen! 🙂

 • Reply Elin 16 januari, 2012 at 11:08

  Jeg har lest din blogg over lengre tid, og jeg må si at den er en fantastisk inspirasjonskilde for min egen blogg. Du tar utrolig rene, vakre bilder, og skriver fint. Vil takke deg for at du er den du er, og at du skriver en så fantastisk blogg. Hilsen fra Norge- Elin-

 • Reply busmumrik 25 januari, 2012 at 17:56

  Hittade hit via bloggen craftandcreativity och gud vilken härlig och inspirerande sida. Älskar verkligen dina bilder, foton och du verkar ha ett fantastiskt hus. Jag älskar att pyssla och startade själv egen firma i somras. Jag syr och säljer barnkläder under namnet busmumrik.
  Tack för den inspiration du gett mig i sjuksängen i kväll och jag kommer definitivt åter;)

  Många hälsningar Sara

  • Reply hildashem.se 30 januari, 2012 at 10:08

   Du är varmt välkommen Sara. Så roligt att du startat en egen firma – det är verkligen roligt att förverkliga sina drömmar även om det ibland är läskigt 🙂

 • Reply Anonym 30 januari, 2012 at 09:58

  Vilken härlig blogg! Har lagt den bland mina favoriter och kommer läsa ofta! Kram Josefine

  • Reply hildashem.se 30 januari, 2012 at 10:08

   Hej Josefin! Så roligt att höra att du trivs här. Du är varmt välkommen! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Anonym 16 februari, 2012 at 17:48

  Hej!
  Går det att köpa ditt inspirationsmagasin?
  Jag har blivit så inspirerad av din blogg nu i flera dagar!
  /Jeanette H.

  • Reply hildashem.se 16 februari, 2012 at 20:59

   Hej Jeanette!
   Så roligt att du har blivit inspirerad. Tyvärr finns mitt magasin bara digitalt, men det gläder mig att du skulle kunna tänka dig att köpa det. Drömmen vore förstås att få göra en "riktig" tidning en dag. Det kommer dock att komma fler nummer av mitt magasin framöver.
   Ha en fin kväll!

 • Reply Anonym 16 februari, 2012 at 21:09

  Ok!
  Tack för snabbt svar! Jag anade det!
  Då får jag bläddra i det här.
  Ditt inspirationsmagasin sull edu nog lätt kunna sälja tror jag…
  Upptäckte din blogg nu i veckan. Den kommer jag att kika in på ofta! Har redan fått många, många bra och mysiga tips!
  Det är ett så trevligt upplägg på din blogg också!
  Ha de´så bra!
  /Jeanette H.

  • Reply hildashem.se 16 februari, 2012 at 21:10

   Tack så mycket. Dina fina ord glädjer mig mycket! 🙂

 • Reply Zima 10 april, 2012 at 12:11

  Va glad jag blir att du tyckte om hur jag använde mig av dina supersöta skyltar! 🙂 Och va roligt att bli omnämnd här! Tack så mycket för all härlig inspiration, fina bilder och freebies du delar med dig av!
  Kram Maria

 • Reply M.Sturk 27 april, 2012 at 12:36

  Hej.
  Vart bor du? Tänkte på ditt rum som du hyrde ut.

  //Malin

 • Reply Argan 25 juni, 2012 at 17:52

  Att jag, av en slump hamnade här hos dig kan jag bara tolka som ett positivt tecken i vår förhoppning att få vårt drömhus på landet. I detta hus från slutet av 1800-talet bodde tidigare systrarna Hilda & Ida. Det måste väl vara ett tecken på att vi äntligen efter två års letande är värda att vinna en budgivning eller?!?
  För övrigt känner jag att du kommer bli en STOR inspirationskälla om…när jag får sätta händerna i inredningen av drömhuset.
  TACK!! (nu håller vi tummarna)
  /Linda

  • Reply hildashem.se 25 juni, 2012 at 19:34

   Ja, det måste vara ett tecken! 🙂
   Jag håller mina tummar för att ni vinner budgivningen och får flytta in i Hildas & Idas hus 🙂

 • Reply Livet enligt Lindus 12 augusti, 2012 at 09:57

  Vilken fin blogg du har! Massor med inspiration och fina bilder!
  Trillade in här ganska nyss, men nu följer jag dig troget. Hade jag inte haft andra planer hade jag hoppat på bloggpicnicen, bor i grannkommunen. Men kanske en annan gång.
  /L

  • Reply hildashem.se 30 augusti, 2012 at 10:06

   Tack snälla och vad roligt att du hittade hit. Du är välkommen! 🙂

 • Reply Holst 14 augusti, 2012 at 14:10

  Vilken härlig och mysig blogg! Har lagt den bland mina favoriter och har varit inne varje dag. Dina magasin var ju jättebra, fick en hel del tips!
  Kram Eva

  • Reply hildashem.se 30 augusti, 2012 at 10:06

   Tack, vad roligt att du gillar bloggen och mina magasin. Du är varmt välkommen! 🙂

   Kram Sofia

 • Reply Anonym 2 februari, 2013 at 21:52

  Hej Sofia!
  Jag hittade hit till bloggen idag och jag tycker att den är jätte trevlig. Passar mig precis.
  När jag tittade runt lite mer förstod jag att Hilda var din mormor. Min farmor hette Hilda (inte samma person, men ändå) och hon hette Brohlin i efternamn. Konstigt eller hur 😉
  Paula

  • Reply hildashem.se 3 februari, 2013 at 08:16

   Hej Paula!
   Haha, vilka sammanträffande du kommer med. Häftigt 🙂
   Kul att du hittat hit i alla fall, då är såklart varmt välkommen 🙂

   Ha en fin dag!

 • Reply Catarina Schlager 6 november, 2013 at 08:54

  Hej Sofia!
  Vilken vacker blogg du har! Så ljuvliga färger och roliga motiv. Den gör mig verkligen glad. 🙂 Kommer definitivt att titta in på din sida många gånger för att inspireras och lära mig mer. Ja, inspiration behövs alltid. Eller hur?
  /Catarina

  • Reply hildashem.se 6 november, 2013 at 09:02

   Så roligt att du trivs på min blogg. Min ambition är att de som besöker den ska bli glada. Inspiration behöver vi alla ibland 🙂
   Varmt välkommen hit!

 • Reply grudda 12 april, 2014 at 09:02

  Hittade hit av en slump, men har nu lagt till Hildas hem till sidor jag tittar in regelbundet på ! Massor av inspiration, en sida man blir glad av! Älskar ettiketterna och dina Inspirations magasin !
  🙂

 • Reply Angelica 9 juli, 2014 at 19:58

  Hej!
  Måste bara skriva en liten hälsning innan jag fortsätter kika vidare. En mycket trevlig och mysig blogg du har =) Bra tips fick ja bla när ja kikade in på loppisfynd fliken, nu i semestertider passar jag och min sambo på att åka på loppis! Vi ha precis flyttat in i vårt nybyggda hus och tycker om att blanda gammalt å nytt. Just nu letar vi efter en gammal kista/större låda som ska bli till soffbord =)
  Mvh Angelica

 • Reply Tini Vogt 14 maj, 2015 at 18:54

  Hej Sofia, jag följer dig vid Instagram men idag har jag äntligen orkad att titta på din fin blog. Det är en stor glädje att titta på dina foton och läser om ditt arbete. Jag driver också egen företag, jag säljer dockor under namnet KassiOlino. Det är interessant att läsa om andra egenföretagare. Jag kommer säcker tillbaka. Hej så länge Tini

  • Reply hildashem.se 17 maj, 2015 at 09:16

   Hej Tini!
   Så roligt att du hittat hit. Jag har sett dina fina dockor, du är jätteduktig!
   Jag önskar dig en härlig dag!
   Kram Sofia

 • Reply Emelie Johansson 22 juli, 2019 at 16:10

  Hittade din blogg idag och jag får gåshud!
  Jag har sedan ett litet tag fastnat för självhushållning och känner mer och mer att det är rätt väg att gå. Men man får ta baby steps och inte rusa fram. Såg att du bott i främmestad och det är en skog i mellan ifrån mitt hem. 🥰
  Tack för en trevlig blogg!!

 • Reply Hilda Rivero Junström 17 december, 2019 at 23:12

  Jag föll kanske allra mest för namnet på din blogg och ditt företag…
  Jag heter Hilda i förnamn och är faktiskt inte mycket äldre än 30, ärvde namnet av min gammel farmor 👍🏼😃 men självklart så är det tummen upp för din resa genom livet, på dina tankar, minimalism och att kasta sig ut i det okända. Jag känner igen mig i så mycket…
  God jul!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.