mina funderingar

Vem bestämmer vad som är vackert?

 

De flesta gör allt för att slippa dessa i sina gräsmattor. De kämpar med alla möjliga medel för att bli av med dem. Egentligen så undrar jag varför? Jag tycker att de är vackra. De är färgrika som små solar, precis som tussilagon – och den försöker ingen utrota. Tvärtom så är alla överlyckliga när den kommer om våren.

Vem är det egentligen som sätter normen för vad som är vackert? Jag tycker att maskrosor är vackra. Finns det någon som håller med mig?

//Sofia ♥

 

Spara

Spara

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Systrarna Hjertén 3 juni, 2011 at 05:55

  Japp! Inget Maskroskrig här inte!

  Mvh
  Frida

 • Reply Fru Vallmo 3 juni, 2011 at 06:02

  Japp,även här får maskrosar leva! Tycker de är speciella, så härliga på ängen, när de strålar som små solar i det gröna och sedan så fina när de skicka sina "fallskärma" iväg!
  Ha en fin fredag, Sofie!
  //Ute

 • Reply Min Svägerska och Jag 3 juni, 2011 at 06:10

  Jag håller med dig. Fick en liten bukett av min dotter i måndags. Helt underbar.
  Dom är som små solar i gräsmattan.
  Önskar dig en härlig fredag!
  Kram Linda

 • Reply AnnikaS 3 juni, 2011 at 06:16

  Jag håller med om att maskrosor är vackra, de har en ljuvlig färg som jag blir glad av att se. Dessutom har de ett rent magiskt sätt att sprida sina fröer tycker jag.
  kram Annika

 • Reply Sofia 3 juni, 2011 at 06:25

  Håller med jag kämpar inte för att få bort dem. De känns härligt 70-tals aktiga kram Sofia

 • Reply Yosofine 3 juni, 2011 at 06:36

  Håller absolut med dig! Många fina blommor är ju "ogräs", lite dumt tycker jag. Att smutskasta en blomma liksom. Nä mer maskrosor! =)

  Ang. "blogga om från början"-bloggen. Den startades på prov, sedan lärde jag mig att jag är tvungen att redigera VARJE inläggs koder innan jag publicerar. Så den bloggen ligger bara kvar av ren lathet.. 🙂

  Kramar

 • Reply Lisa-Maja 3 juni, 2011 at 06:52

  Godmorgon!:)
  Tänk, att jag också håller med dig;) Först små gula solar och sedan små vita bomullsbollar som är alldeles fantastiskt mjuka och sköna att känna mot kinden (jag har testat:) ) Varför ska gräsmattor vara så perfekt släta och gröna…och vem säger att en perfekt gräsmatta ska vara sådan?? jag tycker att en perfekt gräsmatta ska vara mjuk och skön, om det sen är mossa eller gräs spelar ingen roll, givetvis ska den vara grön, men vilken gröna färg den har spelar väl ingen roll…

  Ha en härlig dag!
  kram lisamaja

 • Reply Anonym 3 juni, 2011 at 07:13

  På sätt och vis är maskrosorna charmiga och SOMRIGA. Men på nåt vis vill man ändå inte ha dem överallt i trädgården….? Vet inte varför, det bara är så!! 🙂

 • Reply STENLYCKA 3 juni, 2011 at 08:15

  Ja, jag tycker maskrosor är vackra, skrev just om dessa gula solar i ett inlägg för någon vecka sedan på min blogg.
  Önskar dig en fin junidag!
  Kram Raina

 • Reply Snickaregården 3 juni, 2011 at 08:15

  I rabatterna vill jag inte ha dem men annars blir jag glad av dem.
  Kram Maria

 • Reply Anonym 3 juni, 2011 at 09:36

  Beror på…
  vackert som i vilt, instinktivt tilltalande för ögat/själen
  eller
  vackert som i designat, ordnat efter vad de flesta anser vara vackert.

  Byt ut ordet maskros mot vindkraftverk (eller kärnkraftverk 🙂 vackert hos grannen men fan inte i min trädgård :))

 • Reply Rebeccas DIY 3 juni, 2011 at 10:40

  Absolut! Det var maskrosorna som gjorde buketten sonen plockade igår extra vacker.

 • Reply Johanna Stålros 3 juni, 2011 at 11:28

  Kloka ord, jag uppskattar själv de små gula liven, och plockar själv in dem i bland. Kram Johanna

 • Reply Elvira 3 juni, 2011 at 11:51

  Jag gillar också maskrosor, de lyser upp så vackert med sin gula färg.

  Ha en fin helg

  Kram Elvira

 • Reply Camilla 3 juni, 2011 at 12:11

  Maskrosorna i sej är fina. Men jag lovar att det tar inte lång tid innan de tar över gräsmattan helt och hållet om man inte håller efter dom. Därför försöker jag utrota dessa. Jag vill ha gräsmatta också, för det är mycket mysigare för fötterna när det är sommar. Här nere i vår håla, det är maskrosorna paradis. Fält kan vara gula som rapsfält.. men av maskrosor istället. Man har blivit lurad en och annan gång när man sett det på håll. Hade tussilagon spidigt sej i samma utsträckning, då haden också varit hotad 🙂

  Ha en mysig långhelg!! 😀

 • Reply Kematian - vinn ett armband på bloggen! 3 juni, 2011 at 12:26

  Det är synd att man inte riktigt tänker på hur fina maskrosor egentligen är. När jag var liten var det min favoritblomma 🙂

 • Reply odd brown bird 3 juni, 2011 at 13:09

  Håller med! Tyvärr är de inte lika fina när de blommat över och det bara står en lång tråkig stjälk kvar.

  Kram kram.

 • Reply BBQ VILLAGE 3 juni, 2011 at 13:54

  Jag tycker det är helt ok med maskrosor som växer lite här och där, dem är absolut inte fula. Min mamma däremot springer och rycker i vår gräsmatta så ofta hon kan när hon hälsar på men hon kommer knappast att utrota dem 😉

  Kram F

 • Reply Jennifer 3 juni, 2011 at 14:22

  Vilken fantastiskt fin blogg!

 • Reply T I F F Y j ' 3 juni, 2011 at 15:40

  Hej, fin blogg! Ska vi följa varandra via bloglovin?:)

 • Reply Tina på Balkongen 3 juni, 2011 at 17:56

  Bättre maskrosor än tråkig grässmatta.
  Maskros är ingen ogräs, det är superfood. Blommorna är väldigt vackra och goda i sallader, bladen och roten är super nyttiga fast smakar beskt. Man kan inte äta hur mycket som helst, tyvärr. Men vi brukar använda lite maskrosoblad i sallader och smoothies.

 • Reply Elin 3 juni, 2011 at 20:04

  Ja, visst är de fina och lyser upp tillvaron! Fast helst inne i ett fint arrangemang som du gjort här – eller på stooora fält på landsbygden. I trädgården gillar jag dem inte alls…

  Hursomhelst… Vilken mysig blogg du har! Kikar in här då och då!

  /Elin (LJUVA HEM)

 • Reply The Rosegarden in Malevik 3 juni, 2011 at 20:29

  Hej Sofia
  Ja de e ju de man undrar ibland 🙂
  Hoppas helgen e bra¨
  å missa inte

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  VÄLKOMMEN 🙂
  Håkan

 • Reply Fiffiga Systrar 3 juni, 2011 at 20:34

  Maskrosor är faktiskt en utav mina favorit blommor eller ogräs.. Tyckr de är superfina med sin lysande gula färg och så signalerar de sommar! Dessutom är de ju vackra när de blommat över. Då flyger det iväg små fallskärmshoppare överallt. Vackert! Jag älskar förresten oxå hundkex vilket ju oxå sägs vara fult.. har missat varför..

  Önskar dig en riktigt skön helg! / Emelie

 • Reply Josefin -Happy Days- *VI BYGGER HUS* 4 juni, 2011 at 06:05

  Så vackert, vilken härlig färgklick och fina fotografier!!

  Stora soliga kramar!

 • Reply Susanne 4 juni, 2011 at 16:16

  Jag är en av dom som tycker dom är vackra ,,,blev en gång kallad maskrosbarn kanske därför…Kram

 • Reply I mina gömmor 5 juni, 2011 at 08:32

  Håller med dig Sofia, vann faktiskt en teckningstävling med namnet "min favoritblomma" med just en maskros.
  Ska följa ditt exempel och plocka in en härlig bukett!
  Ta hand om dig!
  Kram Malin

 • Reply Fru W 7 juni, 2011 at 18:21

  Jag tycker att fatet under är otroligt vackert….vill ha…:)
  Kram på dig

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.