lantliv, Livet

Vi bor på landet

Jag växte upp på landet men flydde till stan när jag flyttade hemifrån och sa kaxigt att jag skulle minsann alltid bo i stan och inte vara någon lantis. Men så förflöt åren på i stan och längtan efter ett liv på landet blev allt mer påtaglig. Och när jag väl kommit till rätt insikt så finns det inte längre något alternativ. Jag trivs med tystnaden, lugnet och mörkret om kvällarna.

När jag dejtade på nätet (strax innan jag hittade min make där) så var till och med ett av mina viktigaste önskemål att han skulle vilja bo på landet. Annars var det liksom ingen idé. Och nu bor vi på landet och det är så härligt med tystnaden, lugnet och de klara stjärnhimlarna om nätterna. Jag är minsann en lantis – och det är jag stolt över!

Idag är det torsdag och ikväll är det dags att gå på auktion – jag ska dessutom ta med mig en kompis som aldrig har varit på en auktion men länge önskat gå. Det blir skoj!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Sofia 25 augusti, 2011 at 05:34

  Här har du en stolt lantis till. Jag har aldrig testat på att bo i stan och det har heller aldrig lockat mig. Så roligt att ni träffades på nätet =)

  Kramar från en annan Sofia

 • Reply **Sanna** 25 augusti, 2011 at 06:06

  Här finns ännu en stolt lantis! Jag har testat att bo i stan, och det var definitivt inget för mej! Landet ska det vara ♥
  Ha en fortsatt härlig torsdag!
  Kram

 • Reply Amanda 25 augusti, 2011 at 06:09

  Att bo på landet är nog det bästa som finns! Vi har grannar runt knuten, men ändå infinner sig lugnet och närheten till naturen finns inte många meter bort 🙂

  Kram Amanda

 • Reply meas vardag 25 augusti, 2011 at 07:06

  Vi har letat hus på landet alldeles för länge nu! Vill bo på landet vi med men har liksom fastnat lite där vi är just nu! Inte kul alls! Men vi fortsätter att hoppas att vi hittar ut snart!
  /Anna

 • Reply dagdrömmar i vitt 25 augusti, 2011 at 07:31

  hihinj. Jag är definitivt också en lantis. Här luktar det kogödsel,,, härligt!!
  Ha en skön skön dag <3 nettan

 • Reply Tiger 25 augusti, 2011 at 07:35

  Så fint ni bor! Här är en till som trivs utmärkt på landet. Det är avkopplande att bo nära naturen och följa årstidernas växlingar på nära håll. Jag växte upp i villaområde i stan, men har bott på landet hela mitt vuxna liv.

  Sensommarhälsningar
  Elisabet

 • Reply finurliga fröken 25 augusti, 2011 at 08:24

  Vilket vackert hus ni har! Jag har alltid längtat efter att få bo lite utanför stan. Inte så ödsligt men gärna lite i lugn och ro med skogen nära. där barnen kan springa ut utan massa bilar och avgaser. Måste säga att bilden från eran bröllopsdag var hela fantastisk och du var så vacker. Stort grattis i efterskott på eran bröllopsdag. Kram

 • Reply fianathome 25 augusti, 2011 at 10:20

  Visst är det underbart att bo lite avsides. Vi bor ett stycke från stan och skulle kunna tänka mig senare i livet att bo LÅNGT från stan.
  När vi badade igårkväll i havet var det tyst det ekade. Då saknar man verkligen inte storstadstressen.
  Ha en riktig go da 🙂
  kram
  Fia

 • Reply Kia 25 augusti, 2011 at 10:31

  Jag är uppvuxen i en villa förort till Stockholm och in till själva Stockholm city skulle jag aldrig flytta. Vi bodde i radhus i förorten och ville bo i hus men de bygger ju så jäkla tätt! Så vi tog vårt pick och pack och flytta ut i skärgården istället. Visst bor man uppe på byn ligger husen tätt men vi bor 3 km därifrån och trivs såååå bra. Lugn och ro.

  Smart att gömma undan kläder! : )
  Kram Kia

 • Reply Mitt liv som förskollärare 25 augusti, 2011 at 11:13

  Jag älskar både landet och stan , tystnaden är härlig på landet,det är skönt att vara på landet och hämta energi på sommaren för att inte prata om alla härliga frukter och bär som man kan använda till så mycket gott.

  Jätteskoj med auktion, hoppas du visar några fina bilder från den sedan. Jag alternerar mellan två olika auktioner,men skulle vara kul att se utbud från andra auktionsställen.
  Kram

 • Reply Madeleine Berglund 25 augusti, 2011 at 11:36

  Oooh, så härligt, livet på lndet – en dröm enligt min mening! 😉

  Kram Madeleine

 • Reply Sara 25 augusti, 2011 at 12:39

  Här är en lycklig lantis till 🙂 Att kunna trippa ut barfota på gräsmattan är nästan det bästa!

  Vi ses om några timmar Sofia så får du leda in mig i auktionernas förlovade land.

  Kram kram
  Sara

 • Reply Elinas inspiration 25 augusti, 2011 at 14:39

  Jag känner verkligen igen mig och varje period i livet har ju sin charm. Men jag är också så nöjd och lycklig över att ha möjligheten att få bo nära naturen och uppleva den ro och tystnad som omöjligt finns i städerna. Hoppas det blir några fina auktionsfynd.

  Ha en skön torsdagskväll!

  Kram
  Ann-Sofie

 • Reply Jessica 25 augusti, 2011 at 16:11

  Jag hittade hit av en slump nu ikväll. Vilken jättefin blogg – I shall return! 🙂

 • Reply Johanna Stålros 25 augusti, 2011 at 19:58

  Jag träffade oxå min man på nätet;) Jag skulle gärna bo på landet men inte han…..Kram

 • Reply Sofia 25 augusti, 2011 at 20:28

  Underbar historia : ) härligt att man trivs : ) kram en stockholms tjej som numera är lite lantistjej i Hjo kärleken förde mig hit eller kärlekens jobb!

 • Reply Lilla Kråkslottet/ Angelica 25 augusti, 2011 at 20:44

  Och ni bor så FINT på landet!
  Ha en skön helg!!

 • Reply Em. 25 augusti, 2011 at 20:46

  Vad är sommar för dig?
  Säg det med en bild i min tävling 🙂

 • Reply Helena 26 augusti, 2011 at 06:16

  Min mormor hette också Hilda och jag är liksom du uppväxt på landet och efter att ha provat lite olika miljöer hamnade jag åter i "min" lilla by på landet. Och dessutom träffade även jag min drömprins på nätet 🙂 Trevligt hem du har här! Ha en underbar fredag!! /Helena

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.