pysseltips

Vi borde rädda fler liv

Tomma konservburkar blir perfekta pennställ med lite fint papper runt sig.

 

Jag funderar rätt så mycket på det här med konsumtion och slit och släng. Varje gång vi städar i garaget, i förrådet eller röjer i någon garderob och får ihop en hög med skräp i form av trasiga grejer, emballage eller saker som man helt enkelt bara tröttnat på så känns det inte bra. Tänk all kraft, energi och materialåtgång som ligger bakom skapandet av dessa saker som anses som skräp. Kanske kan gamla kläder sys om till en väska eller ett lapptäcke och kanske kan gamla skokartonger kan kläs om och bli fin förvaring. Jag försöker ofta rädda livet på gamla saker som fortfarande fungerar.

Har du bra tips på att hitta nytt liv åt gammalt ”skräp”?

pyssel platburkar 4

Fint papper, konservburkar, sax och lim är allt som behövs.

pyssel platburkar 3

Limma på baksidan av papperna och bre gärna ut limmet.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply A Cup Of Emilia 29 augusti, 2011 at 09:19

  Vilka fina pennställ 🙂 jag använder mig mycket av färg när jag tar med mig hem en massa skräp som mannen kallar det 🙂 man kan göra stordåd med färg och pensel. Eller varför inte spraymåla. Det går snabbt och enkelt!

  Ha en fin måndag! Kramar från Emilia

 • Reply frida 29 augusti, 2011 at 09:32

  Hejsan! 🙂
  Följa varandra via bloglovin?
  puss

 • Reply a piece of happiness 29 augusti, 2011 at 09:39

  Tack snälla du för tipset!

  Kunde kanske ha tänkt lite längre själv i helgen när jag insåg att vi inte hade något pennställ, men ibland behöver man sina bloggisar till hjälp 😉

 • Reply Kiki 29 augusti, 2011 at 10:27

  Bra tips!! Jag tycker även att tomma konservburkar kan va fina som sådana! 🙂

  Ha en fin dag!
  Kristina

 • Reply Anonym 29 augusti, 2011 at 10:41

  Jag ska måla hela världen lilla mamma…

  Spraya gärna men tänk på drivhusgaserna.
  90% av använd färg hamnar dessutom bakom eller bredvid det man vill färglägga (åtminstonde om det är något lagom stort man vill rädda livet på:)
  Kriss

 • Reply Kia 29 augusti, 2011 at 10:47

  Jag spar gamla förpackningar som är bra att gjuta i.

  Vi har lite potatis kvar i landet som jag ska ta upp och se om de går att äta. Senast så var de angripna. Inte bra. Men jag odla även i hink och de blev bra.

  Ha en toppen vecka.
  Kram Kia

 • Reply Finurliga Fröken 29 augusti, 2011 at 11:31

  Jag tänker mycket som dig. Försöker sälja och köpa på blocket och liknande istället för att slänga och köpa nytt. Pantar burkar självklart och om jag någon gång hade en konserv hemma lovar jag att den skulle bli ett underbart pennställ precis som du har gjort. Kram

 • Reply Tina 29 augusti, 2011 at 11:37

  Jag räddar så mycket o många liv jag kan, fast det var lite tomt på loppisarna i helgen. (Men på jobbet är det en strid ström, är ju medicinare, så där finns att göra!) Alla kanske springer och jagar loppissaker när det regnar..hm, det ena ger det andra.
  Blocket är finemang, där säljer jag ofta. Köper också..
  Men odla är jag ju inte så bra på, där har jag mycket kvar att lära!

  Ha en bra dag o kram på dig!
  (Psst. bilden på mannen övandes på bordet var kul.)

 • Reply Emma 29 augusti, 2011 at 15:14

  Vad tjusigt det blev, det där ska man testa 😀

 • Reply Camilla 29 augusti, 2011 at 15:50

  Det blev ju superfint att tapetsera burkarna 🙂 Du är så pysslig.

  Hmm.. jag är nog rätt dålig på att komma på andra lösningar på det som är "skräp". Men jag går ju på loppisar.. det är ju också att återanvända 😀

 • Reply Fröken Kråknäs 29 augusti, 2011 at 16:46

  Det finns alltså en till i världen som grubblar över resurser och återvinning. Jag vill inte slänga men däremot renovera, sälja eller ge bort. Varje gång vi hamnar på återvinningsstationen blir det lite ont i magen… För tänk vad mycket användbart som slängs.

  Mitt tips är:
  Gamla lakan och tyger – min kollega tar emot från mig och klipper mattrasor och ger till vävdamer. De blir jätteglada. Måste finnas på fler ställen.

  Byt inte ut användbara prylar innan de har gått sönder. Jodå, vi har tjockTV. Den fungerar ju!

  Man ska tänak efter innan man slänger!

  Kramar Katarina

 • Reply Tove - Formfront 29 augusti, 2011 at 17:07

  Bra tips! Konservburkar är ju så fina i sig så man behöver nästan inte ens någon dekoration på (i alla fall för dem som har industriromantisk stil hemma)!

 • Reply fianathome 29 augusti, 2011 at 17:36

  Jag slänger sällan annat än det som verkligen är sopor. Allt annat skänker jag bort eller rent av säljer..fast mest skänker. Inte handlat nya kläder på ett år. Det går bra det med förutom då vissa plagg …:) och där tummar jag inte! kram och ha en skön måndag

 • Reply Edtiaflicka 29 augusti, 2011 at 18:08

  Håller med! Det konsumeras alldeles för mycket och ibland är jag en av dem.
  Sedan jag börjat intressera mig för inredning så har jag tänkt om. Det finns ju användning av gamla saker till nya områden. Jag gör ju mina "kakfat" av gammalt glas och porslin ex. Försöker att sortera och att lämna det jag inte längre behöver till Myrorna eller Bra och begagnat!
  Det som jag inte längre vill ha kan ju någon annan ha längtat efter att få! 🙂

  Kram Ida

 • Reply Vit dröm 29 augusti, 2011 at 19:06

  Supersnyggt! Bra tips såhär på måndagen 🙂
  Kramar Anna

 • Reply Vitsippan 29 augusti, 2011 at 19:13

  Hejsan Sofia !

  Att ta reda på sådant som andra slängt har jag väl skrivit om förut.
  Det gör jag så fort jag ser något, som jag kan ha nytta utav.
  En teve+videohurts svart som ny tog jag in den har jag min skrivade på,perfekt.Fann en vit hurts på hjul med en hylla perfekt i badrummet, lade sånt man lägger på skötbordet ovanpå och tog dubbelhäftad tejp i skarvarna..Hade nog stått ute en natt i regn och rusk.
  Älskar återbruk.
  Förr köpte jag beg.kläder, men har börjat köpa nya när jag har råd.Mest reade.

  Kram Mi

 • Reply Johanna Stålros 29 augusti, 2011 at 19:33

  här kämpas det med att rädda liv så ofta det bara går;) Kram

 • Reply Ord & Känsla 29 augusti, 2011 at 21:07

  Ja du det finns mycket man kan göra. Att måla och göra om saker är ju kul har jag kommit på. Min soffa av lastpallar är ett bra ex, är såå nöjd med den och allt annat i uterummet nu;)

  Kram Helena

 • Reply Anette Ryan 30 augusti, 2011 at 00:12

  Hej!
  Vilket sammanträffande. Tänkte just på detta i helgen, att fixa till pennställ till mina tjejer. Deras pennor och kritor börjar växa till en röra och det är lättare att ha de olika sorterna i olika burkar. Tänkte jag skulle börja spara konservburkar för just detta ändamål. Dock slog det mig att hur vassa är egentligen kanterna? Speciellt för små fingrar och då blev jag lite osäker. HAr du någe svar på det eller någon lösning får du gärna dela med dig av det också. Vet ju att Pringle chipsens burkar är toppen men nu äter vi ju inte chips speciellt ofta och då inte pringel.
  Ha det gött!
  Kram Anette 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.