inspiration

VINN Made by Marys gröna frukost

 

Frukost är mitt absoluta favoritmål på dagen. På vardagarna här hemma gör jag det alltid enkelt för mig genom att köra frukt, grönt, frön och havremjölk i mixern till en len smoothie. Det älskar jag. Men självklart blir jag mer upprymd över tanken på en varierad frukost med lite gott bröd, pannkakor, krispiga grönsaker, chiapudding och färsk juice. Men det är lätt att alltid köra på i samma invanda rätter när det kommer till frukosten, det är märkligt att en inte varierar mer där.

Min kära vän Maria har nyligen släppt sin bok Made by Marys gröna frukost med massor av vegetarisk och vegansk frukostinspiration. Att bläddra i den får mig att börja dregla. Så mycket goda saker som en kan äta till frukost som jag aldrig tänkt på innan. Och bilderna. Ja, hon är en mästare med kameran också.

Nu har jag fått chansen att tävla ut ett exemplar av den fantastiska boken till någon av er. Och givetvis får du den signerad av Maria.

Det enda du behöver göra för att ta chansen att vinna är att skriva två saker i en kommentar:

 1. Vilken är din favoritkategori här på Hildas (ex. enkelhet, hållbarhet, lantliv, företagande, odling eller något annat) och vad skulle du vilja se mer av? Det kan vara något jag tidigare skrivit om eller något du aldrig sett. Valet är helt fritt.
 2. Skriv i samma kommentar också en liten motivering varför just DU ska vinna Made by Marys Gröna frukost.

Tävlingen avslutas den 13 oktober kl 23:59. LYCKA TILL!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD. Vinnare blev Josefine. Hon är kontaktad via mejl.

 

made-by-mary-bok-2

made-by-mary-bok-4

made-by-mary-bok-3

Har ni sett så fina bilder. Jag vill nästan slicka på sidorna för att det ser så gott ut. Och jag fick en så himla fin hälsning i min bok. Hon är verkligen fin den där Mary.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Ulrika 7 oktober, 2016 at 06:53

  Jag skulle älska att få lite mer frukostinspiration, blir mest te och mackor här och det är ju inte det roligaste 😋
  Sen gillar jag hela bloggen men bäst är nog att läsa om företagande och enkelhet💗
  Ha en fin dag

 • Reply Evelina Lind 7 oktober, 2016 at 06:58

  Tjoho vad kul med en tävling. Den här boken vill jag verkligen ha mina frukostar behöver varieras.
  Jag gillar dina inlägg om enkelhet och odling eftersom jag vill lära mig mer om båda de ämnena.
  Håller tummarna! 🙂

 • Reply Anette Olven 7 oktober, 2016 at 07:14

  Det jag gillar i din blogg är enkelheten, det avskalade och vardagen. Du fångar det vackra i detta. Naturen, omgivningen och maten. Jag skulle vilja vinna boken för att få en inspirationskälla att hämta nya recept från. Jag är vegetarian men det är lätt att hålla sig till vissa recept, nyttigt och roligt att tänka utanför boxen.

 • Reply Anna 7 oktober, 2016 at 08:08

  Jag gillar odling och natur/trädgård bäst! Blir alltid så himla sugen på att prova själv och till våren får jag chansen då min lilla familj äntligen kommer flytta in i en släktgård som funnits i familjen på min mammas sida i 7 generarioner!

  Boken ser frantastisk ut och jag längtar efter att lära min ettåriga som äta gott, nyttigt och grönt! Att min sambo har diabetes är ytterligare en motivationsfaktor till att äta frukt och grönt och förhoppningsvis få ett långt och friskt liv.

 • Reply Anna J 7 oktober, 2016 at 08:27

  Jag gillar ju enkelheten du får fram, det lugna tempot. Dock blir jag alltid lika glad för dina klänningsinlägg! Kanske är ytligt men en härlig klänning kan pigga upp det mesta. Har fått massor inspiration kring vad jag ska leta efter på loppisar. Dina kopplade är ju så mycket härligare än nyproduktion. Ser gärna mer tips på hur vi kan ta tillvara på gamla ting vi redan har.
  Jag behöver inspiration till frukost både för mig och min man, som alltid har långa förmiddagar innan det blir lunch, men också för våra frukostkräsna barn som just nu ratar allt utom välling och Polarbröd med ost.

 • Reply Ekot 7 oktober, 2016 at 08:49

  Uppgift 1 är svårast, men det får bli enkelhet (tätt följd av hållbarhet och företagande)
  2: Jag har tre tonåringar som lätt slarvar med frukost, de behöver goda alternativ att bli nyfikna på så de äter, långa dagar utan frukost är ingen höjdare, vill så gärna de ska komma in i det och verkligen märka skillnaden.

 • Reply Linda 7 oktober, 2016 at 09:25

  1. Tycker ofta dina inlägg om företagande är intressanta då jag själv är egenföretagare. På ett personligt plan är dina inlägg om livet på landet riktig favorit. Skulle gärna se mer recept.
  2. Behöver inspiration till frukost, har hamnat i samma hjulspår. Är man dessutom sjuk är det svårt att hitta energi och ork. Ny frukost är nog precis vad jag behöver!

 • Reply Catarina Davidsson 7 oktober, 2016 at 10:31

  Jag älskar dina inlägg om både enkelhet och företagande, läser gärna ännu mer om det enkla levernet kombinerat med företagande på landsbygden.
  Frukosten är det viktigaste målet på dagen, ändå har jag svårt att få i mig mer än lite yoghurt. Jag behöver verkligen inspo till bättre och vackrare frukost.

 • Reply Frida K 7 oktober, 2016 at 12:34

  1) Hållbarhet, ett intressant och livspåverkande ämne.
  2: Med två små yrväder i familjen vill vi kunna ge dom den bästa starten i livet och skapa rutiner för goda matvanor. För att skapa kreativa och nyttiga frukostar hade denna bok varit ett välkommet inslag.

 • Reply Anette P Larsson 7 oktober, 2016 at 13:56

  Precis som du säger så är frukosten rätt så likadan jämt. Lite variation vore välkommet, så den vill jag gärna ha.
  Här på din blogg gillar jag verkligen när du berättar om ditt liv som egenföretagare och du får det att fungera. Jag gillar det enkla livet.

 • Reply Anna 7 oktober, 2016 at 13:57

  1) Jag kan inte välja en kategori utan det blir företagande, enkelhet och odling.
  2) Jag behöver ny inspiration till frukost som håller mig mätt och glad länge eftersom jag precis har börjat ett kontorsjobb efter en längre tid då jag varit sjukskriven för utmattning och sedan enbart jobbat hemifrån. Då kunde jag dela upp och äta frukost i två omgångar när jag behövde eller äta lunch när det passade min rytm – nu behöver jag frukost som gör att jag mer eller mindre klarar mig hela tiden fram till lunch. Just nu äter jag ägg för att det funkar bäst – men jag är inte så förtjust i ägg!

 • Reply Olinda 7 oktober, 2016 at 13:58

  1. Odling, lantliv, enkelhet, hållbarhet och vegetariska recept. Allt i en perfekt mix.
  2. Om jag vinner ska jag ge den till min dotter som kan behöva inspiration, som mamma är jag alltid lite orolig över att hon äter ordentligt.

 • Reply Annica 7 oktober, 2016 at 16:07

  Oj, svårt att välja – jag gillar ju så mycket du skriver om! Men lantliv ligger mig varmt om hjärtat, liksom enkelhet och företagande på landsbygden.
  Frukostboken vill jag gärna ha nu när jag håller på att smyga in familjen på mer vegetariska alternativ.

 • Reply Samantha 7 oktober, 2016 at 22:38

  1. Gillar att laga mat och recept är något jag gärna tar del av.
  2. Jag och min syster är mycket för att laga mat och vi gillar att prova mycket nyttiga och hälsosamma recept. Detta hade varit perfekt då vi skulle kunna variera frukostvalet.

 • Reply Jessica 8 oktober, 2016 at 05:56

  1, jag gillar att läsa om företagande
  2, jag har varit vegetarian i 25 år och har svårt att variera mig (tycker att jag testat allt). Har även svårt att få i mig de vitaminer och protein jag behöver, så det hade helt enkelt varit super kul med ny motivation. Kram

 • Reply Josefine 8 oktober, 2016 at 11:31

  Vilken fantastisk tävling!
  De inlägg från dig jag gillar allra mest är de om att leva enkelt och hållbart.
  När jag börjar rannsaka mig själv och vad jag egentligen behöver i livet så är
  det inte speciellt mycket saker jag tänker på i första hand. Jag har också börjat
  rensa och slänga och det är som du beskriver verkligen en härlig känsla av frihet
  och lättnad!
  Jag tycker du och din man verkar vara så kreativa så jag skulle gärna vilja se fler D.I.Y-
  projekt som ni skapat. Det kan vara stort som smått men gärna steg för steg och med
  inspirerande bilder till! T.ex. era drivbänkar.
  Jag är typisk svensk vad det gäller frukost och har fastnat i havregrynsgröts-träsket.
  Har gått över till att bli ”vardags-vego” och tycker det är kul men nu behöver även dagen
  starta på ett mer fantasifullt sätt😊
  Ha det bra i höstsolen!
  Josefine

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 19 oktober, 2016 at 07:50

   Stort grattis! Det blev du som vann tävlingen. Jag har skickat ett mejl till dig. 🙂

 • Reply Louise Rudwall 8 oktober, 2016 at 22:22

  Jag älskar såklart recept kategorin! Det kan aldrig bli för mycket mat och bak inspiration! Något som kanske skulle vara roligt är om du skulle pröva olika nyheter/produkter i livsmedelsaffärer och skriva en liten recension om vad du tycker.
  Jag önskar vinna Marys bok då jag är ’grön-ätare’ till den utsträckning jag kan! Men till frukost blir det lätt lite inrutat med fil och mussli. Känns att jag har mycket att lära inom frukostmatlagningen!

 • Reply Emelie 9 oktober, 2016 at 15:22

  1. Svår fråga för jag gillar verkligen det mesta du skriver om. Du är en av mina förebilder som hjälper mig att lyssna till vad jag själv känner är rätt. Just nu behöver jag inspiration och mer kunskap om att starta eget. Vad hade du för rädslor innan för det, och besannades dina farhågor? Hur tog du stegen? Hur var det för dig i början att sätta en prislapp på det du skapar?

  2. Jag har nyss börjat följa madebymary och även hon är en inspirationskälla för mig! Jag och min sambo har senaste åren ätit mer och mer vegetariskt, och det är riktigt roligt att ha testat fram ett stort gäng vegetariska middagsrecept. Det som blir enformigt för oss nu är frukosten. Vi har börjat köra på vegetariskt även där, men det har resultat i att vi bara käkar ostmackor till frukost. Så lite ny frukostinspiration vore fint.

  Tack för din blogg, dina ord hjälper och inspirerar mig. Kram till dig ❤️

  /Emelie

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 10 oktober, 2016 at 12:01

   Oj, vad många bra frågor du ställer. Jag ska se till att skriva fler inlägg om att vara egenföretagare snart. Så håll utkik. 🙂
   Kram och tack för ditt bidrag!

 • Reply Susslan 9 oktober, 2016 at 23:02

  1) mat och receptinlägg vill jag gärna mer om
  2) jag försöker leda in familjen på ett grönare spår men detta verkar vara väldigt svårt för min sambo som bara ”måste ha” sin skinksmörgås varje morgon och som är rädd att inte bli mätt annars. Hjälp mig att motbevisa honom!

  • Reply Susslan 9 oktober, 2016 at 23:03

   *gärna LÄSA mer om

 • Reply Bibbi 10 oktober, 2016 at 06:36

  Det är så inspirerande att höra om hur du valt att leva ditt liv som egenföretagare på landet och de förändringar du genomgått.
  Jag behöver verkligen vinna den där boket så att jag kan lära mig att äta frukost. Det är svårt för mig men jag mår bäst när jag gör det.

 • Reply Elin 11 oktober, 2016 at 08:37

  Hej Sofia ”Hilda”
  Läser gärna mer om din garderob. En fantastisk färgklick och så vackert.
  Jag har som de flesta andra svårt att välja en kategori. Inspireras ofta av dina bilder i bloggen och de får mig att bli nyfiken och läsa.
  Varför jag ska vinna är inte mest för min skull utan för min 9 åring som sedan hon var 6 år valt att äta vegetariskt. En stor utmaning för en ”bonde tös” uppfödd på kött och allt där kring. Men skam den som inte prövar. De blir väldigt lite av köttet och mer av de gröna. Men just frukost vore kul att få lite mer varierad. //Elin

 • Reply Jessica Hellström 11 oktober, 2016 at 17:45

  1. Jag gillar dina recept, speciellt just nu när jag söker med ljus och lykta efter fräscha smoothierecept som gör mig mätt, sen gillar jag resten av dina recept med småkakor och alla dessa underbara vegetariska recept.
  2. Jag behöver inspiration för mig frukost, nu när Nestlé har ändrat sin godmorgon välling till något jag aldrig skulle dricka: fiberdryck så behöver jag all hjälp jag kan få, för att hitta en ny god vana att börja dagen med.

 • Reply Madelene.A 12 oktober, 2016 at 15:00

  Jag älskar dina inspirerande recept ☺️ Du har också så fina bilder 💖 Så kul att följa ditt liv också som egen företagare ☺️Älskar din blogg!
  Jag hoppas vinna boken för att få inspiration till nya spännande frukostar. Passar mig perfekt som är vegetarian också ☺️ Jag älskar frukost och det är mitt favoritmål på hela dagen. Kram Madelene 🌸

 • Reply Madelene.A 12 oktober, 2016 at 15:03

  Glömde skriva att jag skulle vilja se ändå mera recept i din blogg, för laga mat är ett av mina största intressen ☺️ Hoppas det är okej att det blev två inlägg ☺️ Kram

 • Reply Julia 12 oktober, 2016 at 15:19

  Vad kul med tävling och underbart pris 🙂

  Hållbarhet! Gillar såklart att läsa om lite av varje men vill just nu inspireras till en hållbarare livsstil på alla sätt och vis. Vill gärna läsa om allt inom den kategorin – mat, kläder, pyssel!

  Jag är lite trött på att äta bröd och kaffe varje morgon och skulle behöva en liten inspirations kick! Marys gröna frukost ser så otroligt inspirerande ut och jag vill pröva på bara av att se pärmen. Dessutom skulle jag vilja få in mer hållbart tänk också i frukosten – något jag hoppas få läsa om i den boken!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.